4 οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Τέσσερις είναι τελικά οι υποψηφιότητες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της Έφης Αχτσιόγλου, του Νίκου Παππά, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Στέφανου Τζουμάκα, οι οποίες κατατέθηκαν στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, οι εργασίες της οποίας συνεχίζονται και την Κυριακή 16 Ιουλίου.

Δείτε: ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την Αχτσιόγλου και τον Τσακαλώτο, υποψήφιοι και οι Τζουμάκας – Παππάς

Οι Παύλος Πολάκης και Διονύσης Τεμπονέρας εξέφρασαν την άποψη ότι δεν θα θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος εάν δεν αλλάξει το χρονοδιάγραμμα εκλογής προέδρου και δεν μετατεθεί για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αύριο η ψηφοφορία για το χρονοδιάγραμμα και τον οδικό χάρτη

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα του αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος αλλά και τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στην εισήγησή της η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ράνια Σβίγκου επισήμανε πως η ΚΕ καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για τον οδικό χάρτη, καθώς η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας προς την ΚΕ είναι η εκλογή προέδρου να γίνει αρχές Σεπτεμβρίου

Ειδικότερα, προτάθηκε το εξής χρονοδιάγραμμα: 26-27 Αυγούστου να διεξαχθεί διαρκές συνέδριο, όπου αναμένεται να εγκριθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος. Στις 3 Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί η εκλογή προέδρου, με τον δεύτερο γύρο, σε περίπτωση περισσότερων των δύο υποψηφιοτήτων, να έχει προγραμματιστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου.

Περίπου στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής ολοκληρώνονται οι τοποθετήσεις των μελών της ΚΕ και θα ξεκινήσει ο κύκλος της ψηφοφορίας επί του κειμένου της εισήγησης

«Καλούμαστε σήμερα, με αίσθημα ευθύνης, με συλλογικό προβληματισμό και συλλογική προσπάθεια, να χαράξουμε το δρόμο που βήμα-βήμα θα οδηγήσει το κόμμα μας σ’ αυτό που ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η Ράνια Σβίγκου και πρόσθεσε:

«Να χαράξουμε», τόνισε, «τον οδικό χάρτη για το νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κύμα στην ηγεσία μας. Νέο κύμα στις συμπεριφορές μας. Νέο κύμα στο πρόγραμμα, τις πολιτικές, την επικοινωνία με την κοινωνία. Νέο κύμα που θα ανεβάσει πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο επίπεδο που κατακτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια και ακόμα παραπάνω: Στη δύναμη που θα έχει τη δυνατότητα, τη θέληση, αλλά και την πολιτική και το πρόγραμμα να σταθεί απέναντι στη ΝΔ. Ως αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει και η ψήφος του λαού μας έταξε. Και ως κυβέρνηση αύριο».

Αχτσιόγλου: Να ασκήσουμε δημιουργική αντιπολίτευση για να επανέλθουμε σε κυβερνητική τροχιά

Αχτσιόγλου ΣΥΡΙΖΑ ΚΕ
TΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Την πρότασή της για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κατεύθυνση ενός «νέου σύγχρονου αριστερού κόμματος που μπορεί να είναι ο κορμός, το κέντρο και ο βασικός εκφραστής του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου», ανέπτυξε η Έφη Αχτσιόγλου καταθέτοντας επισήμως την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Χρειαζόμαστε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Έναν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεθοδικό, αποτελεσματικό, σύγχρονο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου.

Αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών λέγοντας ότι «συνιστά μια τομή, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και για την ελληνική κοινωνία» ενώ υπογράμμισε ότι «οι αντιθέσεις που οξύνονται διαρκώς και στην παρούσα φάση ενισχύουν το δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος». Υπογράμμισε την ανάγκη πολιτικής αντεπίθεσης που σαν προϋπόθεση έχει «να κατανοήσουμε τα αίτια της πολιτικής μας ήττας» και πρόσθεσε: «η κατανόηση της σημερινής μας συνθήκης οφείλει να συμβαδίσει με την ανασυγκρότηση του κόμματος».

Η κ. Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι είναι απλουστευτικό και λανθασμένο το ερώτημα για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινηθεί προς τα αριστερά ή προς το Κέντρο. Αφού σημείωσε ότι «τα πολιτικά μου διαπιστευτήρια τα έδωσα εκεί που έπρεπε, στον κόσμο της εργασίας» ανέπτυξε την θέση της υπό μορφή ερωτημάτων: «Είναι αριστερή ή κεντρώα σήμερα η υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας; Με στόχο την αύξηση των μισθών στο μερίδιο του ΑΕΠ, τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων;

Είναι αριστερή ή κεντρώα σήμερα η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης; Είναι αριστερό ή κεντρώο σήμερα να προτάξουμε την ανθρωπιστική διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού, να υπερασπιζόμαστε τους κανόνες του διεθνούς δικαίου; Είναι αριστερή ή κεντρώα πολιτική σήμερα να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των υποδομών, το κοινωνικό κράτος, το δημόσιο πανεπιστήμιο, τα κοινά αγαθά; Είναι αριστερή ή κεντρώα σήμερα μια πολιτική που θέτει στο επίκεντρο το θέμα της αναδιανομής, δεν μιλά γενικά και αόριστα για τις ανισότητες, αλλά προτάσσει συγκεκριμένες πολιτικές, ενάντια στη νόμιμη φοροαποφυγή ή την φοροδιαφυγή του ακραίου πλούτου και των κερδών; Είναι αριστερή ή κεντρώα σήμερα μια πολιτική που διεκδικεί την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας ώστε να μην ανοίξει ένας νέος κύκλος λιτότητας στην Ευρώπη; Είναι τελικά αριστερό ή κεντρώο να υπερασπιστούμε μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, όπως αυτή που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, και οδήγησε σε μια από τις κορυφαίες παρακαταθήκες του Αλέξη Τσίπρα, στη Συμφωνία των Πρεσπών;».

Απαντώντας υπογράμμισε ότι «είναι αυτές τις αρχές και αυτούς τους πολιτικούς στόχους που θέλουμε να υπηρετήσουμε».

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική προοπτική απομάκρυνσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την εξουσία

παππας
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μοναδική προοπτική απομάκρυνσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την εξουσία», ανέφερε ο Νίκος Παππάς καταθέτοντας επισήμως την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και πρόσθεσε: «Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα μιας μεγάλης αντεπίθεσης του προοδευτικού κόσμου της χώρας και ξεκινάμε ένα εγχείρημα μιας νέας νικηφόρας πορείας».

Για το πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Εκφράζουμε και συσπειρώνουμε όλον τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Κάθε αναδίπλωσή μας στη «φωλιά» της ριζοσπαστικής αριστεράς και μόνο θα ήταν μεγάλο λάθος. Η περίοδος της απλής αναλογικής έκλεισε. Σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, μόνο παρατάξεις που εκφράζουν ευρύ τόξο δυνάμεων μπορούν να κερδίζουν εκλογές. Αυτή η παράταξη δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, έχει ισότιμους αγωνιστές και αγωνίστριες. Το βλέμμα μας πρέπει να είναι στραμμένο στην κοινωνία και όχι εντός μας».

Έθεσε στόχους:

– Να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας ως δύναμη θετικής προοπτικής. Η αριστερά και η δημοκρατική προοδευτική παράταξη πρέπει να ενσωματώνουν και να εκφράζουν τις θετικές προσδοκίες του λαού. Τις προσδοκίες για βελτίωση της ζωής και για κοινωνική κινητικότητα. Η εικόνα του καλού διαπραγματευτή δεν αρκεί για να μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός ξανά.

– Να πείσουμε, κάτι που δεν έχουμε καταφέρει ως τώρα, ότι πολύ σκληρές μνημονιακές πολιτικές, που μας επιβλήθηκαν, δεν ήταν δικό μας πρόγραμμα.

– Να ξανακερδίσουμε τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους του κέντρου και της κεντροαριστεράς που έκαναν άλλες επιλογές.

– Να ξανακερδίσουμε τη νεολαία που για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια επέλεξε, κατά πλειοψηφία, τη Ν.Δ.

– Να επανασυστήσουμε την εκλογική συμμαχία του 2015 μεταξύ μισθωτών και μεσαίας τάξης, που μας έφερε στην κυβέρνηση.

– Να αποκτήσουμε ακτινοβολία στα συνδικάτα, στην αυτοδιοίκηση, στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.

Να μιλήσουμε για παραγωγική ανασυγκρότηση και νέο παραγωγικό μοντέλο. Όμως αυτό δεν υπάρχει αν δεν αλλάξει ο τρόπος χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και δεν αρθεί ο αποκλεισμός των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Τσακαλώτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται και συνέχεια και τομή

τσακαλωτος
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται και συνέχεια και τομή, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην τοποθέτηση του στην κλειστή συνεδρίαση της ΚΕ.

Ο κ. Τσακαλώτος, που ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητα του για την προεδρία του κόμματος, είπε ότι μετά την ήττα χρειάζεται αναστοχασμός, σκέψη και συλλογικότητα, προσθέτοντας πως αυτό μπορεί να γίνει σε μια πορεία προς το συνέδριο. «Αλλά το θέμα είναι να ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε. Πρέπει να ξέρουμε πού θέλουμε να είμαστε το 2026 και άρα να ξέρουμε πώς πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε από τώρα για τότε». Σημείωσε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας αριστερός, ούτε μια αριστερή που να μην θέλει να απευθυνθεί σε πλατιά ακροατήρια. Αλλά αυτό, είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το κάνει έχοντας σταθερή και αξιόπιστη ταυτότητα «και άρα πρέπει να έχεις σαφείς και γνωστές προτεραιότητες». Στο ίδιο πλαίσιο τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι σαφής για τις θέσεις του για την δημόσια και δωρεάν παιδεία, για την υγεία, για το κοινωνικό κράτος. Ακόμη σημείωσε ότι μπορεί το κόμμα να είναι ξεκάθαρα και με την φύλαξη των συνόρων αλλά και με το διεθνές δίκαιο και τις ασφαλείς διόδους.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πείσει τον κόσμο με τις θέσεις του και ότι αυτές τις θέσεις πρέπει να κάνει ηγεμονικές στη κοινωνία, με αυτές τις θέσεις πρέπει να ξαναγίνει κυβέρνηση, με αυτές τις θέσεις να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων. Μίλησε για τις αλλαγές που συντελούνται στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μην επεξεργαστεί τις αλλαγές αυτές, να μην έχει θέσεις για την βιομηχανική πολιτική, την ανάπτυξη, τα εργασιακά.

Μίλησε για ένα δημοκρατικό κόμμα των μελών, με λογοδοσία, με διαδικασίες, με όργανα. Ένα κόμμα με πολιτικό πολιτισμό. Για ένα κόμμα «όπου ο πρόεδρος θα πρέπει να είναι πρώτος μεταξύ ίσων». Μίλησε για ομάδες επεξεργασίας των θέσεων και των προτάσεων, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει τεκμηριωμένες θέσεις σε κάθε ζήτημα. Ο κ. Τσακαλώτος έκλεισε την τοποθέτηση του λέγοντας ότι στόχος του είναι να ξαναδώσει στους αριστερούς και τις αριστερές, στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την αυτοπεποίθηση, την σιγουριά και την περηφάνια να παλεύουν για τα επιχείρημα τους, τις θέσεις και τις αξίες τους. Για να έχουν ένα αξιόπιστο μεγάλο κόμμα, ένα κόμμα που θα ξαναγίνει κυβέρνηση.

Τζουμάκας: Το κόμμα μας χρειάζεται ιδεολογική και πολιτική ανασύνταξη

Την υποψηφιότητά του στην στην εκλογική διαδικασία για την θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατέθεσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Στέφανος Τζουμάκας.

Στην εισήγησή του με την οποία υπέβαλλε και την υποψηφιότητά του ο κ. Τζουμάκας αναφέρεται στις πρόσφατες εξελίξεις: «Η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, συνεχιζόμενη υποβόσκουσα κρίση στην οικονομία, παραγωγική αναιμία, άδικη και διανομή του παραγόμενου πλούτου, ανεξάρτητα από τις διαχειριστικές επιλογές που προβάλλει η κυβέρνηση ως δήθεν λύσεις». Σε αυτά συνεχίζει ο κ. Τζουμάκας προστίθεται «η ερήμην της βουλής και του ελληνικού λαού προσχώρηση στην λογική των συμβιβασμών που χαρακτηρίζει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στο Αιγαίο και το Κυπριακό, παραβιάζοντας πάγιες εθνικές θέσεις καθ’ υπόδειξη εξωτερικών παραγόντων».

Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζει, «το κόμμα μας χρειάζεται ιδεολογική και πολιτική ανασύνταξη, οργανωτική διεύρυνση και νέο σχέδιο δράσης με θέσεις και πρωτοβουλίες που θα κινητοποιούν την κοινωνία σε δημιουργική αγωνιστική στάση και σε επιδίωξη λύσεων».

Όσο για το κόμμα σημειώνει:

-Χρειαζόμαστε ανοικτό Πολιτικό κόμμα και επίσης Λαικό και Πολιτικό Κόμμα.

-Συνδικαλιστικές παρατάξεις στους χώρους που δρουν οι πολίτες και οι νέοι.

-Καταστατικές αλλαγές καθώς και θεσμοθέτηση θέσης αντιπροέδρου στο κόμμα.

Βασιλειάδης: Με σοβαρότητα και βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία 

«Η κοινωνία έχει στραμμένα τα βλέμματα της πάνω μας», είπε ο αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργος Βασιλειάδης, στην τοποθέτηση του στην κλειστή συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος. Είπε ότι η κοινωνία «που δεν πείστηκε από τον προγραμματικό λόγο του κόμματός μας, δεν πείστηκε ότι μπορούμε να αποτελέσουμε λύση στα αδιέξοδά της, όμως ακόμα και τώρα μας κοιτά και περιμένει όχι μόνο να ακούσει τις προτάσεις και τις θέσεις μας αλλά κυριότερα να δει αν έχουμε τη σοβαρότητα και την ωριμότητα να κουβεντιάσουμε, να αναστοχαστούμε, να συνθέσουμε, να αποφασίσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά σχεδιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο θα εκφράσουμε το σύνολο του προοδευτικού κόσμου για τον μεγάλο στρατηγικό στόχο. Τον κοινωνικό μετασχηματισμό και το σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία». Σχολίασε ότι από τη διαδικασία που θα ακολουθήσει «θα κριθούμε όλοι μας, τα ανώτερα στελέχη, η μεσαία στελέχωση, τα απλά μας μέλη».

Μιλώντας για τις συζητήσεις που προηγήθηκαν έως ότου αποφασιστεί η εισήγηση για τον οδικό χάρτη εκλογής προέδρου σημείωσε ότι υπήρχαν μπροστά δύο επιλογές: «Η πρώτη ήταν ίσως αυτή που θα υπαγόρευαν οι ορθές και τυπικές κομματικές διαδικασίες, σε ομαλές συνθήκες. Ο εξαντλητικός διάλογος για τα αίτια της ήττας, η ενδοσκόπηση για να μπορέσουμε να βρούμε τις λύσεις και τις θεωρητικές και ιδεολογικές επεξεργασίες για την επόμενη μέρα, για το πώς προχωράμε, για το πώς σχεδιάζουμε, για το πώς θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα πολιτικό σχέδιο που θα μπορούσε να εγγυηθεί την πολιτική και κοινωνική αλλαγή».

Από την άλλη, είπε έπρεπε να αντιμετωπιστεί η πολιτικά επείγουσα πραγματικότητα για το πώς θα ανταποκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέναντι «στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Εξήγησε ότι «έπρεπε λοιπόν να βρούμε και να υποτάξουμε τη συλλογική μας ανάγκη για ανάλυση, για επεξεργασία, για αυτοκριτική απέναντι στην ανάγκη το κόμμα να φανεί δυνατό, να έχει ηγεσία μέσα από μια μαζική και συμμετοχική διαδικασία, να προχωρήσει μπροστά και να δείξει ότι και θέλει και μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες και τις ανησυχίες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας για ένα καλύτερο και ασφαλές αύριο».

Τόνισε ότι ο οδικός χάρτης που αποφασίστηκε στην ΠΓ ως εισήγηση προς την ΚΕ και τον οποίο «θα κληθείτε αύριο, με τις οποίες αλλαγές να εγκρίνετε, αποτελεί τη βέλτιστη οδό ούτως ώστε και πολιτικά να συζητήσουμε αλλά και με σύντομες διαδικασίες να προχωρήσουμε». «Οφείλουμε επομένως συντεταγμένα και με άμεσες αλλά πολιτικές διαδικασίες να προχωρήσουμε στην εκλογή της νέας μας ηγεσίας», είπε, προσθέτοντας ότι ο νέος πρόεδρος θα είναι εκείνος που θα διασφαλίσει την ομαλότητα διεξαγωγής ενός πλούσιου διαλόγου στα πλαίσια ενός έκτακτου συνεδρίου, όπου θα συζητηθούν τα αίτια της ήττας, οι προκλήσεις, οι οργανωτικές ανεπάρκειες, «τα αδιέξοδα που μας έχει δημιουργήσει η λειτουργία των τάσεων και πάνω σε αυτό το συνέδριο θα χτίσουμε την επόμενη μέρα του κόμματος μας».

 Θεοχαρόπουλος: Να εκφράσουμε την κοινωνική πλειοψηφία

«Στόχος μας πρέπει να είναι να εκφράσουμε την κοινωνική πλειοψηφία γιατί είμαστε δύναμη διακυβέρνησης», υπογράμμισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά την τοποθέτηση του στην κλειστή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Υποστήριξε πως για να γίνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράσει όλο τον προοδευτικό κόσμο. «Συνεπώς οποιαδήποτε κατεύθυνση είτε μόνο προς την ριζοσπαστική αριστερά είτε μόνο προς το κέντρο δεν είναι πλειοψηφική κοινωνικά επιλογή για ένα προοδευτικό κόμμα διακυβέρνησης», τόνισε. «Είμαστε το κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, πυλώνας της προοδευτικής παράταξης στην χώρα μας», σημείωσε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι οι προκλήσεις της σύγχρονης εποχής στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι: «Ανανέωση προσώπων, ιδεών, πολιτικών πρακτικών, να έχει το κόμμα νέο πρόσωπο. Να εμπνεύσουμε ώστε να γίνουμε ένα κόμμα μαζικό. Να δώσουμε την μάχη των ιδεών στην κοινωνία για να επανακτήσουμε την ηγεμονία των προοδευτικών έναντι των συντηρητικών ιδεών που κυριαρχούν σήμερα. Να μιλήσουμε ως δημιουργική αντιπολίτευση σήμερα για τις διαχρονικές παθογένειες για να σπάσουμε αύριο τα κακώς κείμενα στην χώρα. Να παρουσιάσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα επενδύει στην εργασία, στην έρευνα και καινοτομία, στην υγιή και όχι κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, στην βιώσιμη και όχι άναρχη ανάπτυξη».

Όσον αφορά τον οδικό χάρτη, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι «η εκλογή προέδρου από τη βάση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως αρχές με μέσα Σεπτεμβρίου». Τόνισε ότι «δεν γίνεται να γίνει ούτε μέσα στο καλοκαίρι ούτε να περιμένει η κοινωνία 4 με 5 μήνες. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», για να σημειώσει ότι «με την έναρξη της πολιτικής περιόδου από Σεπτέμβριο πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την αντεπίθεση. Να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και την κυβερνητική μας προοπτική».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί