Η «Κοιν.Σ.Επ Κυψέλη» για τη γιορτή Κρητικής διατροφής

Ολοκληρώθηκε η γιορτή Κρητικής διατροφής, με μία ακόμη παρουσία της κοινωνικής επιχείρησης «Κοιν.Σ.Επ Κυψέλη».

Η ανακοίνωση της «Κοιν.Σ.Επ Κυψέλη»:

Σε αυτή την όμορφη διοργάνωση είχαμε την ευκαιρία και πάλι να συναντηθούμε με παλιούς φίλους, αλλά να κάνουμε και πολλούς νέους, να συζητήσουμε για τις δράσεις και το όραμα της «Κυψέλης» μας αλλά και να προάγουμε και να αναδείξουμε, το έργο των επαγγελματικών εργαστηρίων που ο Σύλλογος γονέων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου λειτουργεί, στο κοινωνικό στέκι ΑΜΕΑ. Ένα εργαστήριο στο οποίο συμμετέχουν 15 και πλέον έφηβοι και ενήλικες με αναπηρία, εθελοντές και επαγγελματίες του συλλόγου, οι οποίοι βοηθούν στην οργάνωση και τη λειτουργία του. Οι κοινωνικοί συνεταιρισμοί αποσκοπούν κυρίως στην ανάδειξη και την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, τοπικών παραγωγών, αλλά πρωτίστως αποσκοπούν στο να μπορέσουν να λύσουν κοινωνικά θέματα, όπως η απασχόληση ατόμων από ευάλωτες ομάδες, η ανάδειξη τοπικών προϊόντων και πλούτου της εκάστοτε περιοχής που δραστηριοποιούνται, χωρίς να επικεντρώνονται στον ανταγωνισμό και την απόλυτη κερδοφορία. Το μεγάλο κέρδος για τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις είναι η στήριξη της κοινωνίας και των μελών της γενικότερα. Επίσης δίνει την δυνατότητα για ελεύθερη σκέψη, υλοποίηση νέων ιδεών και προτάσεων καθώς  και την απασχόληση των συνεταιριστών των Κοιν.Σ.Επ και φυσικά την  προαγωγή ενός υγιούς «επιχειρείν» ,  μέσω συνεργασιών και δημοκρατικών διαδικασιών.

Συνεχίζουν την παρουσία μας στην «Γη Μυλοποτάμου» 4-6 Αυγούστου στο Πέραμα Ρεθύμνου και στην «Αποκορωνιώτικη Γη» στην Γεωργιούπολη Χανίων 26 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου!

Για το τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντοπίτες μας και μη που επισκέφτηκαν το περίπτερό μας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Κκ Πρόδρομο, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και την αντιπεριφερειάρχη μας κα. Μαίρη Λιονή, τον δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργο Μαρινάκη, την κα. Ρένα Κουτσαλεδάκη δημοτική σύμβουλο και πρώην πρόεδρο του λιμενικού ταμείου Ρεθύμνου, με τους οποίους είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση όσον αφορά το έργο και τις δράσεις μας,  αλλά και τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να στηρίξουν περαιτέρω το εγχείρημα μας!!! Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Με εκτίμηση

Παύλος Μελισσινός πρόεδρος

Δημήτριος Γιαννούλης ταμίας

Ελένη Κυδωνάκη γραμματέας

Ειρήνη Κλάδου μέλος

Ελένη Στάμαργα μέλος

Χρυσούλα Κουτσουδάκη μέλος

Γαβριήλ Τσουντανης μέλος

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί