Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Δεν άλλαξε η εισήγηση για το χρονοδιάγραμμα

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στο επίκεντρο βρέθηκε το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας. Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου, θα κατατεθεί η εισήγηση της ΠΓ που έχει ήδη ψηφιστεί και θα διαμορφωθεί η τελική της μορφή σε νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, νέες προτάσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα τέθηκαν από τον Παύλο Πολάκη, που πρότεινε τη μετατόπιση των διαδικασιών για το Νοέμβριο και από το Νίκο Παππά προκειμένου να πάρουν μικρή παράταση.

Στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα και η ανάληψη της θέσης του εκπροσώπου Τύπου από τον Στέργιο Καλπάκη.

Δείτε: ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Στέργιος Καλπάκης

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος ενημέρωσε την ΠΓ για την οργάνωση της κοινοβουλευτικής παρουσίας εν όψει των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πηγές, αύριο το πρωί ο Σ. Φάμελλος θα συναντηθεί με την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και τον αναπληρωτή υπουργό Θόδωρο Λιβάνιο για το θέμα της ψήφου των αποδήμων.

Όπως σημειώθηκε, ο Σ. Φάμελος θα παρουσιάσει τους τρεις άξονες του ΣΥΡΙΖΑ για το εν λόγω θέμα. Επίσης, αύριο θα συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την στελέχωση των κοινοβουλευτικών επιτροπών και των τομέων ευθύνης.

Τέλος, στη συνεδρίαση έγινε μια εκτενής συζήτηση για τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί και την Πέμπτη στη νέα συνεδρίαση της ΠΓ.

Ποιος είναι ο Στέργιος Καλπάκης

Ο Στέργιος Καλπάκης είναι εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής.

Το 2012 αποφοίτησε από το Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής, με ειδίκευση Ανθρωπιστικές Σπουδές και Νέες Τεχνολογίες. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εμπλοκή των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στη διδασκαλία της Ιστορίας, με δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

Η πολιτική και κοινωνική του δράση αρχίζει από τα φοιτητικά του χρόνια, όταν διετέλεσε πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε ενεργά σε τοπικό επίπεδο σε αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες και στις δράσεις υποστήριξης στις δομές φιλοξενίας προσφύγων του Δήμου Βέροιας.

Συμμετείχε στην Δημοκρατική Αριστερά από την ίδρυσή της, ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΔΗΜΑΡ Ημαθίας. Τον Ιούνιο του 2015, στο 4ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Συμμετείχε στις διαδικασίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στη συνέχεια στα όργανα του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), απ’ όπου αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί