Πανελλαδικές 2023: Έβγαλε πάνω από 22.000 μόρια αλλά μένει εκτός λόγω ΕΒΕ λόγω Μητσοτάκη – Κεραμέως!

Αν δεν φέρνει στο νου απελπισία, τι άλλο μπορεί να φέρει; Υποψήφιοι που αρίστευσαν καταφέρνοντας υψηλές επιδόσεις αποκλείονται από τις Αρχιτεκτονικές σχολές λόγω του ότι στο Ελεύθερο ή στο Γραμμικό Σχέδιο πέτυχαν επίδοση λίγα δέκατα της μονάδας κάτω από την ΕΒΕ.

Τις δυο πρώτες χρονιές που εφαρμόστηκε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) στις Πανελλήνιες εξετάσεις, πέρσι (2022) και προπέρσι (2021), πολλοί αριστούχοι υποψήφιοι δεν κατάφεραν να εισαχθούν στις σχολές που στόχευαν, λόγω της εφαρμογής της ΕΒΕ στα ειδικά μαθήματα, παρόλο που τα μόρια που συγκέντρωσαν ήταν περισσότερα από τα απαιτούμενα. 

ADVERTISING

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα αυτά δεν υπάρχουν στο ωρολόγιο πρόγραμμα των λυκείων με τους μαθητές να προσφεύγουν για βοήθεια στα φροντιστήρια.

Ετσι το αφήγημα της κυβέρνησης ότι μαθητές εισέρχονται σε ΑΕΙ δίνοντας «λευκή κόλλα» δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστούν άκυρα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από τους ίδιους τους αριθμούς και επικαλείται η ιστοσελίδα alfavita.gr υποψήφιοι που κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν πολύ υψηλές βαθμολογίες αλλά είχαν την «ατυχία» να επιλέξουν σχολές με ειδικά μαθήματα αποκλείστηκαν από σχολές και τμήματα της προτίμησής τους.

Η Επιστολή υποψήφιας και η βαθμολογία που συγκέντρωσε

Γεια σας, ονομάζομαι Ζηνοβία Κονταξοπούλου, μόλις έδωσα πανελλήνιες και σας στέλνω γιατί πραγματικά βρίσκομαι σε κατάσταση απελπισίας, γνωρίζοντας ότι ενώ έχω συγκεντρώσει λίγο παραπάνω από 22 χιλιάδες μορια για αρχιτεκτονική Αθηνών, δεν μπορώ καν να δηλώσω τη συγκεκριμένη σχολή, λόγω της ΕΒΕ στο ελεύθερο σχέδιο(η διαφορά μου είναι 0,6 μονάδες)!! …ένα μάθημα που δεν διδάσκεται καν στο σχολείο… είναι άδικο… τόσα παιδιά που έχουν προσπαθήσει και ενδεχομένως τα έχουν καταφέρει  να περιορίζονται από ένα τέτοιο νομοσχέδιο…

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

Σας επισυνάπτω αναλυτικά τους βαθμούς μου

Νάσος Ηλιόπουλος: Με νέα παρέμβασή μας στην Βουλή θα απαιτήσουμε την κατάργηση της ΕΒΕ

Ο Νάσος Ηλιόπουλος με ανάρτησή του προανήγγειλε νέα παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ώστε να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα ψέματά της.

«Αργά ή γρήγορα το ψέμα θα φανεί. Ποτέ δεν υπήρξε υποψήφιος που μπήκε με βαθμό 3 στα 20 στο Πολυτεχνείο.

Υποψήφια όμως με 22.000 μόρια δεν μπορεί ούτε καν να δηλώσει την Αρχιτεκτονική Αθήνας επειδή στο σχέδιο πέτυχε επίδοση λίγα δέκατα της μονάδας κάτω από την ΕΒΕ.

Η ελάχιστη βάση εισαγωγής δεν είναι η βάση του 10. Είναι ένας μηχανισμός για να κόβει μαθητές από το δημόσιο Πανεπιστήμιο και να δημιουργεί πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια.

Με νέα παρέμβασή μας στην Βουλή θα απαιτήσουμε την κατάργηση της ΕΒΕ και την ουσιαστική στήριξη του δημοσίου Πανεπιστημίου» υπογραμμίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί