«Ο Κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν μείωσε τα δάνεια 400 εκατ. ευρώ της ΝΔ όταν ανέλαβε το κόμμα, αλλά αντιθέτως τα αύξησε»: Η δευτερολογία του Σ. Φάμελλου στη Βουλή (Βίντεο)

Δεν στηρίζουμε μία κυβέρνηση που το μόνο που κάνει είναι μεγαλώνει τις ανισότητες να μειώνει τη δημοκρατία και τους θεσμούς τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μιλώντας στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης στην κοινωνία και στην ελληνική οικονομία. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στις αξίες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της προόδου. Γιατί μόνο αυτές οι αξίες μπορούν να στηρίξουν την επόμενη μέρα».

Παράλληλα κάλεσε τη ΝΔ να κάνει πράξει αυτά που είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και να φέρει προς ψήφιση τη διάταξη για την άρση ασυλίας των τραπεζικών στελεχών που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη την προηγούμενη τετραετία.

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναρωτήθηκε αν η ΝΔ θα τα βάλει και με τις ανεξάρτητες αρχές, όπως έδειξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζοντας με νόημα: «Αυτό είναι δημοκρατία;».

Αναφορικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε αν η ΝΔ «θα κοιτάξει και προς τα δεξιά», κάτι που όπως είναι πολύ επικίνδυνο.

Ο Μητσοτάκης αύξησε τα δάνεια της ΝΔ

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχολίασε με νόημα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν μείωσε τα δάνεια ύψους 400 εκατ. ευρώ της ΝΔ όταν ανέλαβε το κόμμα, αλλά αντιθέτως τα αύξησε. «Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στόχο και το πέτυχε να μηδενίσει τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό συνδέεται με τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών που νομοθετήσατε για τα δάνεια με αέρα σε ΜΜΕ, στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ».

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι είναι 100% διάταξη της ΝΔ αυτό που είπε ο Γιώργος Φλωρίδης και σημείωσε οτι δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Δικαιοσύνης να λέει και να ξελέει στις προγραμματικές δηλώσεις. Οφείλει η ΝΔ να προχωρήσει άμεσα στη ρύθμιση. Εμείς θα την ψηφίσουμε» υπογράμμισε.

Η πολιτική Μητσοτάκη δεν είναι εκσυγχρονιστική αλλά αναχρονιστική

«Προφανώς και θα καταψηφίσουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Γνωρίζουμε ότι δεν θα τηρήσει όσα υποκριτικά λέει σήμερα στις προγραμματικές του δηλώσεις και το αποδείξαμε στη συζήτηση στη Βουλή. Αλλά και ότι η πολιτική του δεν είναι εκσυγχρονιστική αλλά αναχρονιστική. Και δεν έχει το βλέμμα της στις νέες ευρωπαϊκές πολιτικές και δεν ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και στις αβεβαιότητες του μέλλοντος» ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος και συμπλήρωσε:

«Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, θέλουμε η πατρίδα μας, με αυτή την ιστορία, με αυτούς τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, με αυτό το πανέμορφο περιβάλλον, με αυτούς τους ανθρώπους να είναι στην πρωτοπορία της Ευρώπης. Και να παίζει ισχυρό γεωπολιτικό ρόλο στη γειτονιά της και έξω από αυτή. Γιατί, μπροστά στις μεγάλες αβεβαιότητες, το ξεπούλημα δημόσιας αλλά και ιδιωτικής περιουσίας, το ρουσφέτι δεν είναι η απάντηση».

«Χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό σχέδιο Που δεν είναι η αποθέωση της ανεξέλεγκτης αγοράς και της κερδοσκοπίας που δημιουργεί φτώχεια, ανισότητες, εργαζόμενους που «κολυμπούν» και ΕΚΑΒ με πυροσβέστες.

Γιατί υπάρχουν δύο δρόμοι για να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες και τις στρεβλώσεις της αγοράς. Η προστασία της εργασίας και η ρύθμιση της αγοράς. Η ΝΔ δεν κάνει τίποτα από αυτά τα δύο. Το πολιτικό αυτό σχέδιο απαιτεί ισχυρή και σύγχρονη πολιτεία με καινοτόμα εργαλεία και σχέδιο για την οικονομία, τα δημόσια αγαθά.

Με ισχυρούς ανεξάρτητους και όχι κομματικούς θεσμούς, με κράτος δικαίου και ισχυρό κοινωνικό κράτος. Που θα εξασφαλίζει την πρόσβαση όλων στη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία αλλά και στην πρόνοια. Που θα εξασφαλίζει την πρόσβαση των πολιτών αλλά και των δήμων και των επιχειρήσεων στο νερό και στην ενέργεια. Με μία πλουραλιστική και όχι ολιγοπωλιακή αγορά, με υγιή ανταγωνισμό, με ρύθμιση, με έλεγχο αισχροκέρδειας, αλλά και πρόσβαση ισότιμη σε χρηματοδοτικά εργαλεία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί