Ένας νεκρός από πυρά αστυνομικού σε καταδίωξη έξω από τη Λάρισα

Σοβαρό περιστατικό εκτυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, έξω από τη Λάρισα με αστυνομικό να πυροβολεί και να σκοτώνει – υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες – έναν 20χρονο από τη Συρία, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία έλαβε σήμα πως κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας Nissan Navara, με έναν επιβαίνοντα κινούνταν επί της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς τη συμπρωτεύουσα.

Ξεκίνησε καταδίωξη από τα διόδια του Μοσχοχωρίου με τον οδηγό ωστόσο να μη σταματά σε κανένα από τα σήματα των αστυνομικών. Περνώντας τη Λάρισα, στο ύψος της Γυρτώνης ο οδηγός του οχήματος βγήκε από την εθνική και έκανε αναστροφή, μπαίνοντας μετά από λίγο ξανά στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Μετά τη Λάρισα βγήκε πάλι από τον αυτοκινητόδρομο επιλέγοντας το επαρχιακό οδικό δίκτυο και έχοντας από πίσω του περιπολικά που τον καταδίωκαν. Τελικά, εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα έξω από το χωρίο Μοσχωχώρι αφού αυτό έπεσε πάνω σε τοίχο και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Αργότερα, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε και να τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Κατά ασφαλείς πηγές του onlarissa.gr, πρόκειται για γεννηθέντα το 2003, συριακής καταγωγής, που είχε ως δηλωμένο τόπο κατοικίας την Θεσσαλονίκη. Είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Μάρτιο από το Ειδικό Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κασσαβέτειας, εκτίοντας ποινή για «διακίνηση παράνομων μεταναστών».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί