Ανοικτή πόρτα Ανδρουλάκη στον Μητσοτάκη: «Ναι» υπό όρους για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ορθάνοιχτη πόρτα άφησε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για αναθεώρηση του άρθρου 16 για ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην πρώτη του τοποθέτηση από το βήμα της Βουλής όχι μόνο δεν εμφανίστηκε αρνητικός, αλλά είπε «ναι» υπό όρους.

«Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου για να έχουν τα εφόδια που χρειάζονται να σταθούν όρθια και να δημιουργήσουν όλα τα ελληνόπουλα» σημείωσε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Δεν είμαστε αρνητικοί στην ουσιαστική ρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με γνώμονα την αυτονομία, τη λογοδοσία και τα υψηλά στάνταρ που πρέπει να πληρούνται όπως και σε άλλες χώρες. Σε κάθε περίπτωση, να δεχθούμε ότι ισότιμα πανεπιστήμια θα είναι ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που απλά θα βάλουν μία ταμπέλα και θα κάνουν εμπόριο πτυχίων, όχι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ».

Κατά τα άλλα ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τη ΝΔ, λέγοντας ότι η νοοτροπία της είναι το ρουσφέτι και η αναξιοκρατία, ενώ έδωσε έμφαση στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει εάν σκοπεύει να συγχωνεύσει την ΑΔΑΕ και την ΑΔΠΔΧ -όπως φημολογείται- για να αποστρατευτεί ο Χρ. Ράμμος.

«Η αναξιοκρατία και η διαφθορά αποτυπώνεται στην τραγωδία των Τεμπών» υποστήριξε, εξηγώντας ότι «θα μπορούσαμε να έχουμε τηλεδιοίκηση και να μην έχουμε 57 συμπολίτες μας νεκρούς». Επ΄ αυτού, κάλεσε τη ΝΔ να συναινέσει στον διορισμό επικεφαλής οργανισμών και διοικητών νοσοκομείων μετά από διεθνή διαγωνισμό. Επιπλέον, είπε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα ανεχτεί ένα «ράλι εξοπλισμών», ενώ για το προσφυγικό μεταναστευτικό τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να πιέσει «μαζί με άλλες χώρες της περιφέρειας» να υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου σε σχέση με την αναθεώρηση του «Δουβλίνου 3».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί