Σταμάτης Σπανουδάκης: Απαγορεύει στη «Νίκη» να χρησιμοποιεί το τραγούδι του ως ύμνο του κόμματος

Χωρίς την άδεια του δημιουργού έβγαλε ύμνο η «Νίκη» αφού διάλεξε το τραγούδι «Ψυχή μου μη λυγίζεις» του Σταμάτη Σπανουδάκη, με τον τελευταίο να αντιδρά εναντίον του κόμματος.

Στην κεντρική ιστοσελίδα της «Νίκης» εξηγούν γιατί επέλεξαν αυτό το τραγούδι για ύμνο τους, δίνοντας παραδείγματα από τους στίχους του γνωστού τραγουδιού του Σπανουδάκη. Στο τέλος, το κόμμα αναφέρει πως «μέ περισσή εὐγένεια ὁ κ. Σπανουδάκης παραχώρησε ἀφιλοκερδῶς στή ΝΙΚΗ τή χρήση τοῦ ”Ψυχή μου μή λυγίζεις”, ὡς ἐπίσημο Ὕμνο τῆς ΝΙΚΗΣ».

«Εἴμαστε εὐγνώμονες τόσο γιά τή χρήση τοῦ τεχνουργήματός του, ὅσο καί γιά τή συνολική στάση ζωῆς του πού δίνει φωτεινό παράδειγμα, παρηγοριά καί θάρρος στόν Ἑλληνικό Λαό. Εὐχαριστοῦμε!», συνεχίζει το κείμενο και παρακάτω παραθέτει σε ηχητικό το τραγούδι.

Νίκη Ύμνος
Nikh.gr

Ωστόσο, τα πράγματα δεν φαίνεται να έγιναν ακριβώς έτσι όπως τα περιγράφει το «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα», αφού ο δημιουργός, Σταμάτης Σπανουδάκης, ξεκαθαρίζει πως ποτέ δεν συμφώνησε να γίνει το τραγούδι του ύμνος για τη «Νίκη».

Όπως εξηγεί την άδειά του την έδωσε «προ πολλού καιρού σε κάποια διαδικτυακή εκπομπή και χωρίς να ξέρω ότι οι συνομιλητές μου, θα γινόντουσαν, ή ήταν ήδη κόμμα. Ουδέποτε συμφώνησα να γίνει το “Ψυχή μου μη λυγίζεις” ύμνος του κόμματος Νίκη», ενώ χαρακτηρίζει το κομμάτι που «απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, όλων των αποχρώσεων, πολιτικών και άλλων».

«Παρακαλώ λοιπόν να αποσυνδέσετε το κομμάτι μου και από το κόμμα σας αλλά και από κάθε παρουσία και εκδήλωσή σας», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο συνθέτης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σταμάτη Σπανουδάκη

Λυπάμαι που πάλι βρίσκομαι μπλεγμένος, σε πολιτικές και δημοσιογραφικές κουβέντες με αφορμή μια άδεια που έδωσα προ πολλού καιρού σε κάποια διαδικτυακή εκπομπή και χωρίς να ξέρω ότι οι συνομιλητές μου, θα γινόντουσαν, η ήταν ήδη κόμμα.

Ουδέποτε συμφώνησα να γίνει το “Ψυχή μου μη λυγίζεις” ύμνος του κόμματος Νίκη.

Ένα κομμάτι που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, όλων των αποχρώσεων, πολιτικών και άλλων.

Παρακαλώ λοιπόν να αποσυνδέσετε το κομμάτι μου και απο το κόμμα σας αλλά και απο κάθε παρουσία και εκδήλωση σας.

Εύχομαι τα καλύτερα για όλους μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί