Από αύριο οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για εγγραφές-μετεγγραφές μαθητών σε ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

Από αύριο Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για το σχολικό έτος 2023-2024 όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ημερησίων ΠΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας η προθεσμία είναι από τις 28 Ιουνίου 2023 και ώρα 07:00 έως και τις 07 Ιουλίου 2023 και ώρα 23:59

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές» (ΕΔΩ) ή μέσω της διαδικτυακής πύλης (ΕΔΩ), συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση για το σχολικό έτος 2023-2024, ανεξάρτητα από το σχολείο τελευταίας φοίτησης.

Αίτηση θα πρέπει να γίνει για:

-μαθητές/τριες Γ Γυμνασίου που θα φοιτήσουν στην Α Λυκείου (Δημόσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ημερήσιου ή εσπερινού) ή ΠΕΠΑΛ).

-μαθητές/τριες Α και Β Λυκείου που θα ανανεώσουν την εγγραφή τους για τη Β ή Γ τάξη αντίστοιχα (Δημόσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ημερήσιου ή εσπερινού) ή ΠΕΠΑΛ) ή θα μετεγγραφούν σε άλλου τύπου σχολείο.

Για την είσοδο στην εφαρμογή eεγγραφές, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣΔΔ (TaxisNet).

α. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/-τριών ή ενήλικων προστατευόμενων μελών που δεν διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣΔΔ (TaxisNet), χρησιμοποιούνται οι κωδικοί ΓΓΠΣΔΔ (TaxisNet) του/της κηδεμόνα που έχει καταχωριστεί στο ΠΣ myschool της σχολικής μονάδας ως «κηδεμόνας e-Eggrafes» βάσει και της σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης που έχει ήδη υποβληθεί στη σχολική μονάδα τελευταίας φοίτησης, ή του κατά τον νόμο υπευθύνου/-ης αντίστοιχα, οπότε και απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο σχολείο.

β. Στην περίπτωση ενήλικων μαθητών/-τριών θα πρέπει να έχουν καταχωριστεί ως κηδεμόνες στο ΠΣ myschool της σχολικής μονάδας τελευταίας φοίτησης.

Στην περίπτωση κατά την οποία οι αιτούντες/-σες κηδεμόνες ή ενήλικοι/ες μαθητές/τριες δε διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣΔΔ (TaxisNet), οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί