Ηράκλειο: Θρήνος από το θάνατο της εκπαιδευτικού Μαρίας Σκουλουδάκη

Θρήνος στην εκπαιδευτική κοινότητα, από τον θάνατο της δασκάλας Μαρίας Σκουλουδάκη.

Η ιδιαίτερα αγαπητή Μαρία Σκουλουδάκη που υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια ως διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Ασιτών “έσβησε” ανήμερα της ολοκλήρωσης του διδακτικού έτους για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σκορπώντας θλίψη με τον θάνατο της.

Τελευταίο αντίο θα της πουν την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 από τον Ιερό Ναό Αγ. Σοφίας στην Παναγιά Πεδιάδος στις 17.00 το απόγευμα.

Την είδηση θανάτου της γνωστοποίησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος». που σε σχετική ανακοίνωση του αναφέρει:

Συλλυπητήριο Ψήφισμα

Σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουνίου, ημέρα που ολοκληρώνεται το διδακτικό έτος για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μας επιφύλασσε, δυστυχώς, μια δυσάρεστη είδηση.

Η συναδέλφισσά μας, Μαρία Σκουλουδάκη, δεν είναι πια μαζί μας. Η Μαρία Σκουλουδάκη υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια ως διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Ασιτών και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Μια δραστήρια συναδέλφισσα που ξεχώριζε για την ευγένεια, την πραότητα και τη συναδελφικότητα. Ένα ενεργό και δυναμικό μέλος, καθώς μετείχε στα συνδικαλιστικά δρώμενα και στην Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου μας. Ένας άνθρωπος που έδωσε τη μάχη με περίσσια ψυχική δύναμη και ιδιαίτερη επιμονή για να καταφέρει να βγει νικήτρια. Πάντοτε με το χαμόγελο.

Τελικά Μαρία μας άφησες νωρίς. Σε αποχαιρετάμε με μια δική σου ανάρτηση, όπως αναφέρουν τα μέλη της Ομάδας Βιβλίου:

“Να ’μαστε λέει, όλοι μαζί…

Να ’μαστε σε μια βάρκα και ν’ αρμενίζαμε.

Να ’ταν η θάλασσα γυαλί.

Να ’χε και φεγγαράδα.

Κι εμείς να λέμε αστεία και να γελάμε.

Ν’ αγκαλιαζόμαστε και να τραγουδάμε.

Να μην είχαμε βάσανα και μαύρες σκέψεις.

Τίποτα να μην είχαμε.

Να ’μαστε ελεύθεροι σαν τα παιδιά.

Και ν’ αρμενίζαμε…

Και να ’ταν από πάνω μας ένας Θεός,

γλυκός σαν μέλι,

να μας καμάρωνε.

Να ’μαστε, λέει!…” (Αλκυόνη Παπαδάκη)

Θα ‘μαστε Μαρία μου…

Κάποτε θα ‘μαστε …

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους λοιπούς συγγενείς.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 και ώρα 17:00 στην Παναγιά Πεδιάδος, στον Ιερό Ναό Αγ. Σοφίας και θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί