Τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ- Σε ποιες περιοχές έγιναν αλλαγές υποψηφίων

Με σημειακές διαφοροποιήσεις σε 12 από τις 60 εκλογικές περιφέρειες (59 και μία Επικρατείας) συγκροτήθηκε η λίστα με τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023. Στην πλειονότητά τους τα ψηφοδέλτια αντανακλούν τα αποτελέσματα της κάλπης της 21ης Μαΐου και τη σειρά που κατέκτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές με βάση τους σταυρούς που συγκέντρωσαν.

Υπάρχουν ορισμένες αποσύρσεις υποψηφίων και αντικατάστασή τους, όχι σε εκλόγιμες θέσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, έχει αλλάξει η σειρά σε σχέση με τη θέση που είχαν καταλάβει οι υποψήφιοι. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις ίδιες εκλογικές περιφέρειες όπως και στις προηγούμενες εκλογές, δηλαδή στην εκλογική περιφέρεια Β3 Αθηνών Νότιος Τομέας, στην Α΄ Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο.

Οι αλλαγές που έχουν γίνει, σύμφωνα με την έρευνα του documentonews.gr:

Δείτε όλα τα ψηφοδέλτια

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ δεν μετέχει ο Συμεών (Σίμος) Γερασιμίδης, αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικός Μηχανικός στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, στο Άμχερστ. Ήταν στην 14η θέση (προτελευταία) και τον έχει αντικαταστήσει ο πολιτικός μηχανικός MSc Γιώργος Πιττός. Στις δυο πρώτες θέσεις παραμένουν ως επικεφαλής οι νομικοί και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τη νέα γενιά Παναγιώτης Δουδωνής και Δημήτρης Μάντζος ενώ στην τρίτη θέση , όπως και πριν, είναι η Ελένη Χρονοπούλου και στην τέταρτη η Αγάθη Βρεττού, ενώ ακολουθεί ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος και στην τελευταία τιμητική θέση ο πανεπιστημιακός οικονομολόγος Νίκος Χριστοδουλάκης.

Στην εκλογική περιφέρεια Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών έχει αποσυρθεί η πρώην περιφερειακή σύμβουλος Αττικής , προερχόμενη από το χώρο των τραπεζοϋπαλλήλων, Αναστασία (Σίσυ) Δανέζη Λούρα και στην τελευταία θέση έχει προστεθεί η πολιτική επιστήμονας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ειρήνη Μουστάκη. Ο Νίκος Σπανάκος ο οποίος είχε κατέλθει στις εκλογές του Μαΐου ως υποψήφιος βουλευτής στην Α΄Πειραιά , τώρα εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο της Β΄Πειραιά. Στη θέση του, στην εκλογική περιφέρεια της Α΄Πειραιά έχει προστεθεί ο δικηγόρος Ιωάννης Γλύκας.

Στην Καβάλα παραμένει πρώτος στη λίστα ο Λεωνίδας Παππάς αλλά δεύτερος έχει τεθεί ο Χρήστος Καϊντατζόπουλος , αν και ήταν τρίτος σε σταυρούς . Ο Δημήτρης Παπουτσής είχε λάβει την δεύτερη θέση στις εκλογές του Μαΐου, τοποθετήθηκε στην έκτη θέση του ψηφοδελτίου.

Στην εκλογική περιφέρεια της Α΄Θεσσαλονίκης, έχει διατηρηθεί η σειρά κατάταξης με βάση τους σταυρούς που έλαβαν οι υποψήφιοι βουλευτές στις προηγούμενες κάλπες και μετά τον επικεφαλής Νίκο Ανδρουλάκη έχει τεθεί ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης , ακολούθως ο δικηγόρος Αντώνης Σαουλίδης και ο Γιάννης Μαγκριώτης. Εχει αποσυρθεί ο ιατρός-ακτινολόγος Μάριος Πετράς και έχουν προστεθεί ο πρώην πρόεδρος Εργατικού κέντρου Θεσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και ο χειρουργός νοσοκομειακός ιατρός, Γιώργος Τρελλόπουλος.

Στη Β΄Θεσσαλονίκης , ο πρώην βουλευτής και οικονομολόγος Γιώργος Αρβανιτίδης που ήταν τέταρτος σε σταυρούς στις εκλογές του Μαΐου τοποθετήθηκε τελευταίος, στην 12η θέση. Αποσύρθηκε ο Γιώργος Φεστερίδης και στο ψηφοδέλτιο εντάχθηκε το ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων Γιάννης Κοβιτίδης .

Στην εκλογική περιφέρεια του Κιλκίς αποσύρθηκε η Κωνσταντίνα-Αύρα (Ντίνα) Χαραλαμπίδου και προστέθηκε στο ψηφοδέλτιο η δικηγόρος Κυριακή Τομπουλίδου. Στην Αιτωλοακαρνανία αποσύρθηκε ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος και τοποθετήθηκε ως υποψήφιος βουλευτής ο γεωπόνος Αντώνης Κούστας. Στη Λάρισα αποσύρθηκε ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος και στην τελευταία θέση τέθηκε η ιδιωτική υπάλληλος Αναστασία (Νατάσσα) Παπαβασιλείου. Στην εκλογική περιφέρεια της Φθιώτιδας αποσύρθηκε η ιατρός Αλεξάνδρα Βεντούρη-Νασοπούλου και από την τέταρτη πέρασε στην τρίτη θέση ο Αντώνης Παπαγόρας ενώ προστέθηκε η δικηγόρος και Αναπληρώτρια Γραμματέα του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Νίκη – Λίνα Αγγελοπούλου. Στην εκλογική περιφέρεια Εβρου έχει αποσυρθεί η εκπαιδευτικός Ευτέρπη (Εφη) Μπιλιμπίνη Βραδέλη και στην τελευταία θέση τοποθετείται η σύμβουλος επιχειρήσεων Ξανθή Σταματοπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί