Αλ. Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας, όχι διαμαρτυρίας, ούτε κόμμα συμπληρωματικό των κομματικών αντιπάλων του, όπως το ΠΑΣΟΚ (Βίντεο)

Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο θα παλέψουμε για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς τόνισε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα εξουσίας, δεν είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας, ούτε ένα κόμμα συμπληρωματικό σε άλλες κυβερνήσεις των πολιτικών μας αντιπάλων, όπως το ΠΑΣΟΚ» είπε σημειώνοντας πως «το κακό αποτέλεσμα δεν μας πτοεί, διεκδικούμε το αυτονόητο για ένα κόμμα εξουσίας, τη νίκη». «Είναι εξαιρετικά δύσκολη η αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων» όπως είπε, αλλά διεμήνυσε πως ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σε κάθε περίπτωση να μην αφεθεί «ανεξέλεγκτη» και «παντοδύναμη» μια κυβέρνηση της ΝΔ, κάτι που όπως σημείωσε, «δεν είναι μόνο κρίσιμο για την κοινωνία, αλλά και για την υγεία της δημοκρατίας».

«Πήραμε το μήνυμα, το λάβαμε και κάνουμε αλλαγές» πρόσθεσε, θέτοντας ως προτεραιότητα να συγκριθούν τα προεκλογικά προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ διότι στις προηγούμενες εκλογές δεν έγινε επί της ουσίας συζήτηση για τις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων. «Στόχος και όραμά μας είναι το 2027 η χώρα να είναι μια χώρα ευημερίας δικαιοσύνης, ισότητας και δημοκρατίας» υπογράμμισε.

Αναφορικά με τα σενάρια περί τρίτου γύρου βουλευτικών εκλογών σε περίπτωση που η ΝΔ δεν συγκεντρώσει αυτοδυναμία, μίλησε για «εκβιαστικά» διλλήματα που θέτουν τα στελέχη της ΝΔ ώστε «να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους» και να δημιουργήσει μια «παντοδύναμη» και «ανεξέλεγκτη» κυβέρνηση.

«Με ενισχυμένη αναλογική οποίος προοδευτικός πολίτης δεν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει το σχέδιο Μητσοτάκη»

Για την απλή αναλογική, είπε πως λειτούργησε ουσιαστικά «σε μια προοπτική κατακερματισμού των δυνάμεων που θα μπορούσαν να συνεργαστούν προκειμένου να διαμορφώσουν κυβέρνηση. Εμείς στηρίξαμε την επιλογή που κάναμε το 2016, τα κόμματα του προοδευτικού χώρου την απέρριψαν» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για ένα «όραμα που δεν περπάτησε».

Την ίδια στιγμή απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να στήριξουν το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις κάλπες της 25ης Ιουνίου ώστε να μην ενισχυθούν τα σχέδια Μητσοτάκη για το μέλλον της χώρας. 

«Είναι κρίσιμο να δούμε την επόμενη ημέρα πώς θα διαμορφωθεί, και δεν είναι μόνο για την κοινωνία να υπάρχει ένας ισχυρός πόλος και να μην υπάρχει μια παντοδύναμη κυβέρνηση, αλλά και για τη δημοκρατία είναι σημαντικό, για την υγεία της δημοκρατίας. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν σημαίνει ισχυρή κοινωνία αλλά και υγιής δημοκρατία. Σημαίνει σταθερότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Η κρυφή ατζέντα της ΝΔ για την υγεία

Σχολιάζοντας στις αδιανότητες δηλώσεις του κ. Πνευματικού που μίλησε για διαλογή καρκινοπαθών ασθενών, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως άθελά του ο υποψήψιος βουλευτή της ΝΔ αποκάλυψε την κρυφή της ατζέντα για το χώρο της υγείας, που δεν είναι άλλη από τη μείωση των κρατικών δαπανών την ώρα που το ΕΣΥ βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Και μάλιστα στηλίτευσε το γεγονός πως μετά από τέτοιου είδους δηλώσεις ο κ. Μητσοτάκης δεν τον βγάζει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

«Το 2019 υπηρετούσαν στο Ε.Σ.Υ. 108.000 άτομα, το 2022 υπηρετούσαν 84.000»

Ενδεικτικά, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα υπό σκληρή δημοσιονομική εποπτεία, την τριετία 2016-2019 είχαν γίνει 300 προσλήψεις μόνιμων εργαζόμενων στην ΕΚΑΒ, ενώ το 2019-2023 έχουν αποχωρήσει 560 εργαζόμενοι χωρίς να έχει γίνει ούτε μια πρόσληψη.

Προσέθεσε επίσης πως στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, υπήρχαν 84 ασθενοφόρα, ενώ σήμερα υπάρχουν μόνο 52. Στην Κω, όπου μια γυναίκα 63χρονών «έχασε τη ζωή σαν το σκυλί πάνω σε μια καρότσα», υπήρχαν 15 διασώστες ενώ σήμερα υπάρχουν μόνο 8.

«Δεν είναι θέμα δημοσιονομικών περιορισμών, είναι θέμα προτεραιοτήτων» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε την ευχέρια να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να προχωρήσει σε προσλήψεις. Αντίθετα, επισήμανε πως ο πρώην πρωθυπουργός  επέλεξε να προσλάβει 1.000 αστυονομικούς για την πανεπιστημιακή αστυνομία, που «πια δεν τους χρειάζονται και τους στέλνουν πίσω στα αστυνομικά τμήματα». «Δεν μπορούσε να προσλάβει 700 εργαζόμενους;» διερωτήθηκε.

Δείτε σε βίντεο τη συνέντευξη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί