Γ. Λογιάδης: Δεν νοείται οδική ασφάλεια χωρίς δρόμους και εκπαίδευση

Καλεσμένος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», στο πλαίσιο καμπάνιας της 7ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών, ήταν ο υποψήφιος του ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη, Ηρακλείου, Γιώργος Λογιάδης.

Ο κ. Λογιάδης κι ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, υπερασπίζεται το δικαίωμα της ασφαλούς μετακίνησης. Όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας πληρώνουν αδρά τα καύσιμα και τα τέλη κυκλοφορίας αλλά κυκλοφορούν σε δρόμους καρμανιόλα είτε σε εθνικό, δημοτικό ή αγροτικό δίκτυο, ειδικά στην Κρήτη.

Το ΜέΡΑ25, θεωρεί επιβεβλημένη την κατασκευή και λειτουργία του ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία, ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ. Η κοροϊδία που υφίστανται και ο φόρος αίματος που πληρώνουν οι Κρητικοί πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. Οι κάτοικοι του νησιού έχουν ήδη πληρώσει υπεραρκετά και δικαιούνται έναν σύγχρονο και ασφαλή δρόμο. Στη νέα χάραξη της οδού, για την οποία πρέπει να γίνουν σεβαστές οι κατά τόπους διαφωνίες, θα πρέπει να προβλεφθεί σχεδιασμός και για σιδηροδρομική σύνδεση τουλάχιστον των μεγάλων πόλεων (Χανιά – Ρέθυμνο – Ηράκλειο – Άγιο Νικόλαο). Η λύση αυτή θα κάνει απείρως ασφαλέστερες και ταχύτερες τις μεταφορές, θα αποφορτίσει το οδικό δίκτυο και θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Ειδικά στο νησί είναι επιτακτική η ανάγκη  ανάπτυξη και στήριξη των δημοσίων μέσων μαζικής συγκοινωνίας.

Επιπλέον, η λήψη πρωτοβουλιών για τη σωστή και μεθοδική εκπαίδευση των οδηγών στην Κρήτη αποτελεί υποχρέωση που πρέπει να αναλάβει η πολιτεία αντί να επαναλαμβάνεται μονότονα από κυβερνητικά χείλη η θεωρία της «κακής νοοτροπίας» των Κρητικών οδηγών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί