Κρήτη: Γκρεμίζουν το ΕΣΥ και τα αληθινά νοσοκομεία και… αλληλοσυγχαίρονται για τις μακέτες…

Σφοδρή επίθεση στην κυβερνητική πολιτική απαξίωσης της δημόσιας Υγείας αλλά και την “πολιτική της μακέτας” που επιχειρεί να ξεγελάσει προεκλογικά τους πολίτες, εξαπολύουν οι γιατροί του ΕΣΥ στο Ρέθυμνο, μέσω ανακοίνωσης της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου.

Δείτε επίσης:

Διαλύουν τη δημόσια Υγεία και στην Κρήτη – Διαβάστε την κραυγή απόγνωσης ειδικευόμενων γιατρών

Αφορμή της ανακοίνωσης, πέραν από το γεγονός ότι κάθε μέρα απαξιώνεται όλο και περισσότερο η δημόσια Υγεία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι ότι πρόσφατα διοίκηση του νοσοκομείου και ο κυβερνητικός βουλευτής στο Ρέθυμνο αλληλοσυγχαιρονταν για… μια μακέτα! Στόχος βέβαια να ξεγελάσουν κάποιους και να αρπάξουν την ψήφο τους.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η πολιτική της μακέτας

Είδαμε πρόσφατα τη διοίκηση του νοσοκομείου, τον κυβερνητικό βουλευτή αλλά και υποψήφιους να αλληλοσυγχαίρονται  μπροστά σε μια μακέτα στα πλαίσια της  παλαιοκομματικής και ευκαιριακής χρήσης, προς άγραν ψήφων, της χειμαζόμενης δημόσιας υγείας.

Είναι βιωματικό πια και οι πολίτες το γνωρίζουν πώς το δημόσιο σύστημα υγείας είναι πρώτα απ’ όλα οι άνθρωποί του και η δυνατότητα που εξασφαλίζει σε όλους να έχουν ισότιμη πρόσβαση, στο αναγκαίο αγαθό.

Και σε αυτό η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς.Απαξιώνει τους εργαζόμενους και μετατρέπει την υγεία σε προνόμιο για λίγους.

Εαν δεν είχαν προηγηθεί η τραγική διαχείριση της ιστορικής πανδημίας,οι νόμοι που καταλύουν οριστικά κάθε έννοια δημόσιας υγείας και η κατάρρευση νοσοκομείων και εργαζομένων, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κανείς τέτοιες λογικές στα πλαίσια της εκφυλισμένης  μικροπολιτικής του παρελθόντος που προσβάλλει τη νοημοσύνη μας.

Σήμερα που οι εργαζόμενοι της υγείας εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, πώς ζούμε καθημερινά έναν εφιάλτη στην προσπάθεια μας να σωθεί η ανθρώπινη ζωή.

Σήμερα που οι ασθενείς ταλαιπωρούνται με τις ώρες,που αγωνιούν να βρούν ενα ραντεβού,να κάνουν ένα χειρουργείο,να τους εξετάσει ένας γιατρός.

Σήμερα που όποιος πληρώνει ζεί και ο φτωχός καταδικάζεται σε αργό η ξαφνικό θάνατο.

Σήμερα που ολοι γνωρίζουν πώς η κυβέρνηση και η πολιτική αυτή είναι υπόλογη απέναντι στην κοινωνία για την υγειονομική τραγωδία που ζούμε,γι αυτό εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν τους δρόμους για τη σωτηρία της δημόσιας υγείας των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.

Σήμερα ο κωμικοτραγικός κυβερνητικός ναρκισσισμός,η εικονική πραγματικότητα και η οργανωμένη πανάκριβη παραπληροφόρηση, αποκτούν χαρακτήρα ύβρεως απέναντι στα θύματα, τους ασθενείς,τους εργαζόμενους.

Σήμερα δηλώνουμε ξανά σε όλους τούς τόνους πώς μόνο οι μαζικοί,συλλογικοί,ενωτικοί,δημοκρατικοί αγώνες της κοινωνίας θα σώσουν το δημόσιο σύστημα υγείας,θα σώσουν το λαό.

-Δημόσια δωρεάν υγεία ποιότητας για όλους.

-Οχι στα νοσοκομεία επιχειρήσεις.

-Αξιοπρέπεια για τον ασθενή και τον εργαζόμενο.

-Αγώνας διαρκής καθημερινός και τώρα και πάντα και πριν και μετα τις εκλογές μεχρι τη δικαίωση.

Για το ΔΣ της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν.Ρεθύμνου

  Ο πρόεδρος                                       Ο αντιπρόεδρος

Σαριδάκης Γ.                                         Μαρκάκης Χ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί