Τέλος στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Το τέλος κατάστασης ανάγκης, όμως, όπως σημείωσε ο ίδιος ο Οργανισμός, δεν σημαίνει και το τέλος της πανδημίας γενικότερα

Παρελθόν είναι πλέον το καθεστώς έκτακτης ανάγκης για την πανδημία του COVID-19, όπως αποφάσισε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), δίνοντας έτσι ένα συμβολικό «τέλος» στον ιό που άλλαξε άρδην την καθημερινότητα σε ολόκληρη την υφήλιο.

Το τέλος κατάστασης ανάγκης, όμως, όπως σημείωσε ο ίδιος ο Οργανισμός, δεν σημαίνει και το τέλος της πανδημίας γενικότερα, αφού τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί σημαντική «έκρηξη» των κρουσμάτων σε Νοτιοανατολική Ασία και Μέση Ανατολή.


Με «ναι μεν, αλλά», λοιπόν, ο ΠΟΥ υπενθυμίζει πως χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να χάνουν την ζωή τους μπροστά στον πάλαι πότε «αόρατο εχθρό», που απ’ ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει.

Το συγκρατημένο αλλά ελπιδοφόρο μήνυμα

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, δήλωσε πως «με ελπίδα κηρύσσω την COVID-19 λήξασα ως κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης για την υγεία».

Ωστόσο, «αυτό δεν σημαίνει ότι η COVID-19 έχει τελειώσει ως παγκόσμια απειλή για την υγεία», σημείωσε.

Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού προειδοποίησε πως δεν θα διστάσει να συγκαλέσει ξανά τους εμπειρογνώμονες, προκειμένου να επανεκτιμήσουν την κατάσταση της COVID-19, σε περίπτωση που «ο ιός θέσει τον κόσμο ξανά σε κίνδυνο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί