Τα 11 άρθρα του “Συμβολαίου για την Αλλαγή” – Τι θα κάνει η προοδευτική κυβέρνηση (βίντεο)

Το πακέτο των μέτρων στις 50 πρώτες μέρες αλλά και προοδευτικά στην τετραετία, που δίνουν ανάσα στην κοινωνία και αλλάζουν την Ελλάδα

Κάλεσμα τους πολίτες να προσυπογράψουν το Συμβόλαιο για την Αλλαγή στις 21 Μαΐου απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας ώστε την επόμενη μέρα των εκλογών να γίνει καταστατικός χάρτης και θεμέλιο για το κοινό πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης. Πρόκειται για 11 άρθρα με μέτρα που όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «θα ζωογονήσουν την οικονομία, θα δώσουν ανάσα στην κοινωνία, θα ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή».

Είναι «ο οδικός χάρτης της προοδευτικής κυβέρνησης. Είναι συμβόλαιο με την κοινωνία, που εμπεριέχει τις δεσμεύσεις μας για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας μακράς πνοής. Τη δική μας πρόταση για το κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης.  Και στις 21 Μάη, θα ζητήσουμε την υπογραφή και την επικύρωσή του, από το ελληνικό λαό.

Να ξέρει η καθεμιά και ο καθένας, ότι ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, βάζει ταυτόχρονα την υπογραφή του σε αυτό το Συμβόλαιο» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η ΝΔ έσπευσε να κοστολογήσει απαγορευτικά τις δεσμεύσεις μας πριν καν τις ακούσει. Το συνηθίζουν αυτό. Οτιδήποτε μυρίζει έστω κι από μακριά δικαιοσύνη και στήριξη των πολλών είναι πολύ ακριβό. Οτιδήποτε επιχειρεί να ακυρώσει το πάρτι συμφερόντων και κομματικών αξιωματούχων είναι για αυτούς ανεφάρμοστο. Ενώ ό,τι ευνοεί τη διαφθορά και ό,τι θεσμοθετεί την ασυδοσία των λίγων, είναι ρεαλιστικό. Τους καθησυχάζω. Οι δεσμεύσεις μας κοστίζουν πολύ λιγότερο από ό,τι κόστισαν οι απευθείας αναθέσεις τους» υπογράμμισε με νόημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το Συμβόλαιο Αλλαγής θέλουμε να είναι και είναι Συμβόλαιο με την κοινωνία. Την κοινωνία καλούμε να το προσυπογράψει στις 21 Μαΐου. Και θα το προσυπογράψει κόντρα σε κάθε ψέμα, κάθε συκοφαντία, κάθε προπαγάνδα, κάθε εκβιασμό και εκφοβισμό. Και θα μετατρέψει με τη στήριξή και τη ψήφο της, το Συμβόλαιο Αλλαγής σε Συμβόλαιο νίκης, στις 21 Μαΐου» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόκειται για 11 δεσμεύσεις οι οποίες θα έχουν πολλαπλούς αποδέκτες. Αφενός, τους πολίτες οι οποίοι στις 21 Μαΐου θα προσέλθουν στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν για την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, αφετέρου, τα κόμματα του προοδευτικού τόξου που θα κληθούν να πάρουν σαφή θέση για τη διακυβέρνηση της χώρας το βράδυ της 21ης Μαΐου.

Μεταξύ άλλων ο Α. σημειώνει:

Ένα Συμβόλαιο που συμπυκνώνει διάλογο χρόνων με όλες τις κοινωνικές ομάδες. Ένα Συμβόλαιο ρεαλιστικό. Για να μπορεί κάθε Ελληνίδα και Έλληνας να προγραμματίσει το μέλλον του, τη ζωή του. Να ξανανιώσει ότι έχει μια κυβέρνηση που εμπιστεύεται. Ένα αληθινό Συμβόλαιο αλλαγής.

Συμβόλαιο αλλαγής

Άρθρο 1ο

Από τις πρώτες ημέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης νομοθετούμε για την αύξηση μισθών και εισοδημάτων.

Άρθρο 2ο

Από τις πρώτες μέρες νομοθετούμε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακρίβειας, τη συγκράτηση και μείωση τιμών.

Άρθρο 3ο

Από τις πρώτες ημέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης προχωράμε σε γενναίες παρεμβάσεις για τη ρύθμιση χρεών και την προστασία πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης.

Άρθρο 4ο

Αποκαθιστούμε τη δικαιοσύνη και την κανονικότητα στην εργασία.

Άρθρο 5ο

Ανακτούμε τον δημόσιο έλεγχο στην ενέργεια και το νερό, συγκροτούμε δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.

Άρθρο 6ο

Οικοδομούμε ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ, για αξιοπρεπή περίθαλψη και φροντίδα υγείας για όλους.

Άρθρο 7ο
Επενδύουμε στο μέλλον με τη γενναία στήριξη όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Άρθρο 8ο

Στηρίζουμε αποφασιστικά τους νέους και τις γυναίκες, αλλάζουμε την πολιτική ένταξης και βάζουμε φρένο στη δημογραφική γήρανση του πληθυσμού.

Άρθρο 9ο

Ενισχύουμε αποφασιστικά τον Πολιτισμό και τους ανθρώπους της πολιτισμικής δημιουργίας.

Άρθρο 10ο

Στηρίζουμε τα άτομα με αναπηρία.

Άρθρο 11ο

Μεταρρυθμίζουμε το κράτος, για περισσότερη αξιοκρατία, λογοδοσία, δικαιοσύνη.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί