Άρειος Πάγος: Εκτός εκλογών το μόρφωμα Κασιδιάρη – «Ναι» στο «ΕΑΝ» του Κανελλόπουλου

Τη μη συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος «Έλληνες», ιδρυτής του οποίου είναι ο φυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης, αποφάσισε η Ολομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου.

Το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επιχειρούσε μέχρι την τελευταία στιγμή, με διάφορους ελιγμούς, να παρακάμψει την «τροπολογία Βορίδη» όμως οι ανώτατοι δικαστές είχαν τον τελευταίο λόγο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατάδικος, ανατρέποντας τα δεδομένα και συντηρώντας τη συζήτηση γύρω από το όνομά του, ανακοίνωσε πως στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών λογαριάζοντας χωρίς την απόφαση του ΑΠ.

Τη συμμετοχή του κόμματος «ΕΑΝ» που ίδρυσε ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, αποφάσισε η Ολομέλεια.

Ηδη, οι Αρεοπαγίτες του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, από τον πρώτο έλεγχο που πραγματοποίησαν για τη νομιμότητα των σημάτων και τις επωνυμίες των κόμματων, έθεσαν εκτός των βουλευτικών εκλογών το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Μπογδάνου Εμφιετζόγλου και το «Πατρίδα» της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Ακόμα τέθηκε εκτός εκλογών το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» καθώς δεν κατέθεσε στην πλατφόρμα του Υπουργείο Εσωτερικών τα αναγκαία, προβλεπόμενα από την εκλογική νομοθεσία, έγγραφα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί