Συμπόσιο Πολιτισμού: Η εκδήλωση για τη δημόσια υγεία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στην κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα του Πολύκεντρου του Δήμου Ηρακλείου, στην χθεσινή εκδήλωση του «Συμποσίου Πολιτισμού», με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, με θέμα: «Η Δημόσια Υγεία, ώρα μηδέν! Στρατηγικές επανεκκίνησης» παρουσιάστηκε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο Δημόσιας Υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο, για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο. Δύο από τους ομιλητές, ο Καθηγητής Αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας και ο Αναπληρωτής Καθηγητής κλινικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Όθων Ηλιόπουλος, ανέπτυξαν ένα πλήρες στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της  διαλυμένης δημόσιας υγείας από το νεοφιλελεύθερο, ακροδεξιό καθεστώς Μητσοτάκη, το οποίο εκκινεί από τα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ, έως την Τριτοβάθμια Περίθαλψη, την ποιοτική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Ιατρικών Πανεπιστημιακών Σχολών ακόμα και των μεταπτυχιακών σπουδών των φοιτητών .

Αυτή η εξειδικευμένη τοποθέτηση «σαρκώθηκε» με αριθμούς, ποσά και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για όλο το νοσηλευτικό , ιατρικό και τεχνικό προσωπικό, το οποίο πρέπει να προσληφθεί. Ταυτόχρονα όμως παρουσιάστηκε με νούμερα η επιλογή διάλυσης του ΕΣΥ, από την συγκεκριμένη κυβέρνηση, η οποία με την επιλεγμένη υποχρηματοδότηση, πριμοδοτεί ανοιχτά τους κλινικάρχες και «εξοντώνει» το ηρωϊκό υγειονομικό προσωπικό του Δημοσίου εξαναγκάζοντας συγχρόνως τους πολίτες να πηγαίνουν προς τους ιδιώτες. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στατιστική σύγκριση της χώρας μας με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά την υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας, αλλά και την θλιβερή πρωτιά που κατέχει η Ελλάδα στους θανάτους ανθρώπων μέσα στην πανδημία από την διάλυση του ΕΣΥ.

Τέλος, ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευγένιος Δαφνής, αναφέρθηκε στην πολιτική των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών και πώς αυτές κατευθύνουν τους πανεπιστημιακούς γιατρούς και τους γιατρούς γενικότερα με παροχές, διακοπές σε ακριβά τουριστικά θέρετρα κ.λπ., στην συνταγογράφηση των φαρμάκων που επιθυμούν. Κατέδειξε, με στοιχεία, την χειραγώγηση που επιβάλλουν οι τελευταίες στα κράτη ενώ παρουσίασε και τις καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον αυτών των εταιρειών από Αμερικανικά Δικαστήρια, αποφάσεις οι οποίες αποσιωπούνται από τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί