Ν. Ηγουμενίδης: Συνειδητή η επιλογή Μητσοτάκη για απαξίωση του ΕΣΥ

Παρέμβαση του Νίκου Ηγουμενίδη στην εκδήλωση από το Συμπόσιο Πολιτισμού για τη δημόσια υγεία

Παρέμβαση στο Συμπόσιο Πολιτισμού και στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου με θέμα «Δημόσια Υγεία: Ώρα Μηδέν. Στρατηγικές επανεκκίνησης», πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης. Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν ο καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόνης και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο Ομότιμος καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Ευγένιος Δαφνής και ο καθηγητής Ιατρικής και κλινικός ογκολόγος στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Cancer Center Όθων Ηλιόπουλος.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης στην παρέμβαση του υπογράμμισε ότι “είναι συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης η απαξίωση του ΕΣΥ και είναι καιρός να προχωρήσουμε σε ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε όφελος των πολιτών και όχι των ιδιωτών”.  Ο υποψήφιος βουλευτής σημείωσε ότι “η απερχόμενη Κυβέρνηση Μητσοτάκη σκόπιμα επιτέθηκε στις Τοπικές Μονάδες Υγείας τις οποίες θέσπισε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και κινήθηκε ακόμη και μέσα στην πανδημία μέσα στη λογική της εμπορευματοποίησης της υγείας”.
Ο Νίκος Ηγουμενίδης στάθηκε ιδιαίτερα στους στόχους για ένα Νέο ΕΣΥ σημειώνοντας: «Στους στόχους μας, η υγειονομική αυτάρκεια της Κρήτης και κάθε Περιφέρειας. Έτσι πρέπει να δούμε την στελέχωση, τη χρηματοδότηση, την ενίσχυση όλων των δομών». Σε αντίθεση με την σημερινή εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ, ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι «εμείς θέλουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας που θα εξασφαλίζει καθολική κάλυψη και πρόσβαση, ένα ΕΣΥ που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί