Στη βουλή η υποστελέχωση του ιατρείου του αεροδρομίου Ηρακλείου

Κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με την υποστελέχωση του ιατρείου του αεροδρομίου Ηρακλείου, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, Λασιθίου, Μανόλη Θραψανιώτη, Ρεθύμνου, Ανδρέα Ξανθού και Χανίων, Παύλου Πολάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, σημαντικό ζήτημα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει το ιατρείο του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, περιθάλποντας τουρίστες, αλλά και ντόπιους.

Ο ένας μόνιμος γιατρός και οι έξι γενικοί γιατροί που καλύπτουν τις 24ωρες βάρδιες, σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν, καθώς οι ανάγκες κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου είναι τεράστιες, με πάνω από 20.000 επιβάτες να διακινούνται μέσα σε μία μέρα κατά τους μήνες αιχμής, Ιούλιο και Αύγουστο. Είναι δεκάδες οι περιπτώσεις τουριστών, όλων των ηλικιών, οι οποίοι προσέρχονται στο ιατρείο με διάφορα ιατρικά ζητήματα, από καρδιακά επεισόδια, μέχρι γαστρεντερολογικά και αλλεργίες, όπου τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και εκτιμάται αν μπορούν να ταξιδέψουν ή αν χρειάζεται να νοσηλευτούν.

Εκτός, όμως, από τους δεκάδες τουρίστες, ιατρική περίθαλψη παρέχεται τόσο στους εργαζόμενους του αεροδρομίου, όσο και σε κατοίκους της γύρω περιοχής, με το ιατρικό προσωπικό να δίνει μία καθημερινή μάχη προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες.

Με δεδομένο ότι το αεροδρόμιο Ηρακλείου πέρυσι υποδέχτηκε 4 εκατομμύρια επιβάτες, με δεκάδες από αυτούς να προσέρχονται καθημερινά στο ιατρείο και τις φετινές προβλέψεις να δείχνουν ανοδική τάση ως προς τον αριθμό των επισκεπτών, οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να ενημερωθούν σε ποιες ενέργειες θα προβούν, ώστε να στελεχωθεί άμεσα το ιατρείο αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί