Στη βουλή το θέμα με το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηρακλείου: 20 κορίτσια φιλοξενούνται προσωρινά σε ξενοδοχεία

Σε ένα άδειο κτίριο έφτασε το κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη Ρένα Σκυβαλάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής, που θα περιόδευε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων στο Ηράκλειο, χθες, Πέμπτη 13 Απριλίου, για να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους και να αναδείξει τα θέματα παιδικής προστασίας.

Ο χώρος που φιλοξενεί περίπου 20 κορίτσια, που έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον, είχε εκκενωθεί λόγω σοβαρών κτιριακών προβλημάτων και τα παιδιά φιλοξενούνται προσωρινά σε ξενοδοχεία της πόλης, χωρίς να είναι εξασφαλισμένη ούτε η προσωρινή διαμονή τους, πόσο μάλλον η στέγαση τους σε κατάλληλο περιβάλλον ώστε να λάβουν την φροντίδα, την ολόπλευρη στήριξη και τις απαραίτητες θεραπευτικές παρεμβάσεις με σκοπό να πατήσουν στα πόδια τους και να βγουν στη ζωή. 

Για το θέμα αυτό ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, έκανε άμεση τηλεφωνική παρέμβαση στην υφυπουργό πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης για να λάβει τελικά απάντηση από υπάλληλο του Υπουργείου. Με βάση την επίσημη πληροφόρηση τα κορίτσια αυτά που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχεία, σήμερα θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στο ακατάλληλo κτίριo της δομής γιατί κανείς ξενοδόχος δεν δέχεται να τα φιλοξενήσει λόγω σεζόν. 

Ο βουλευτής άμεσα έθεσε την ανάγκη εδώ και τώρα να λυθεί το ζήτημα ώστε να πάνε σε έναν αξιοπρεπή χώρο που να πληροί όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη στέγαση και στήριξη αυτών των παιδιών με το κατάλληλο προσωπικό κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και άλλων επιστημόνων.

Αυτή είναι η φρικιαστική πολιτική της αποσάθρωσης των κοινωνικών υπηρεσιών, της εμπορευματοποίησης των πάντων, της υποχρηματοδότησης των δομών για τα παιδιά που κακοποιούνται, βιάζονται, εκπορνεύονται, που έχουν στερηθεί τους φυσικούς τους γονείς, των παιδιών με ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον από τη μία και από την άλλη το πρόσωπο του καπιταλισμού που μπροστά στο κέρδος οι ξενοδόχοι πετάνε έξω τα παιδιά. 

Η δομή στηρίζεται στην τεράστια προσπάθεια των εργαζομένων του Κέντρου, που εργάζονται, παρά τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν, για να προσφέρουν στα παιδιά στοργή και εφόδια.

Το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων είναι υποστελεχωμένο αφού υπάρχει μόνο ένας κοινωνικός λειτουργός, κανένας ψυχολόγος, ενώ μέρος του προσωπικού είναι συμβασιούχοι. Επιπλέον, στεγάζεται σε ακατάλληλες υποδομές και το κράτος με την αδιαφορία του έρχεται να κακοποιήσει αυτά τα παιδιά για άλλη μια φορά!

Μπροστά στην εγκληματική αυτή πολιτική σε βάρος των ανυπεράσπιστων παιδιών το ΚΚΕ βάζει όλες του τις δυνάμεις, στον αγώνα για να μπει τέλος στην εξαθλίωση, την φτώχεια, την κακοποίηση του παιδιού για μια κοινωνία που στο κέντρο της θα είναι το παιδί, ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.

Για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις και οι ανάγκες ολοκληρωμένα, απαιτούμε: 

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις προνοιακές δομές του κέντρου κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης, μεταξύ αυτών και του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων στο Ηράκλειο, όλων των ειδικοτήτων με μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων με βάση τις ανάγκες.
  • Άμεση επίλυση του κτιριακού προβλήματος στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων στο Ηράκλειο για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ποιοτικές συνθήκες στήριξης και φροντίδας των παιδιών.
  • Ανάπτυξη ενός δικτύου κρατικών δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών (για την πρόληψη, την στήριξη των παιδιών και των οικογενειών σ’ όλες τις πλευρές της ζωής, στη γειτονιά, στο σχολείο κλπ, των θυμάτων βίας και κακοποίησης) με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων  ειδικοτήτων χωρίς επιχειρηματική δράση και εμπλοκή ΜΚΟ.
  • Στήριξη των δημόσιων δομών προστασίας του παιδιού και των κοινωνικών υπηρεσιών στήριξης της οικογένειας των δήμων και περιφερειών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί