Στη βουλή η ανάγκη άμεσης κήρυξης της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου ως Γενικώς Υποχρεωτικής

Κοινοβουλευτική παρέμβαση από 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με την κήρυξη της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου ως Γενικώς Υποχρεωτική, πραγματοποίησαν 19 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, στις 22 Μαρτίου 2023 υπεγράφη η Τ.Σ.Σ.Ε. (Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας) του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, παρουσία εκπροσώπων του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου και της Ένωσης Ξενοδόχων.

Πέραν των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η σύμβαση περιλαμβάνει και άλλα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, όπως είναι οι υπάλληλοι γραφείου, οι υπάλληλοι κράτησης και οι συντηρητές.

Επειδή, η μη κήρυξη της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου ως Γενικώς Υποχρεωτική έχει πολλές αρνητικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, κυρίως υπονομεύονται και παραβιάζονται θεμελιακά εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους που δεν προστατεύονται από ΣΣΕ, οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να ενημερωθούν εάν προτίθεται να κηρύξει την από 22.3.2023 Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στον Νομό Ηρακλείου, ως γενικώς υποχρεωτική.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί