«Η Κρήτη μέσα από τα μάτια μας…»: 1ος Παγκρήτιος μαθητικός διαγωνισμός ψηφιακής φωτογραφίας

H Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου Κρήτης διοργανώνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον 1ο Παγκρήτιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας, με θέμα “Η Κρήτη μέσα από τα μάτια μας…” στη μνήμη του Μ. Νικηφοράκη, του διεθνώς αναγνωρισμένου, κρητικού καλλιτέχνη και δάσκαλου της Τέχνης της φωτογραφίας, μέσα από το φακό του οποίου η Κρήτη ταξίδεψε στα πέρατα της γης, φέρνοντας  στο προσκήνιο τις ομορφιές του τόπου μας. 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες σχολικών μονάδων Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης.

Δίνοντας τη σκυτάλη στη νέα γενιά, στα πλαίσια του διαγωνισμού οι μαθητές και μαθήτριες καλούνται να εκφράσουν το δικό τους φωτογραφικό αποτύπωμα, φωτογραφίζοντας φυσικά τοπία, χωριά και πόλεις της Κρήτης, καθώς επίσης σκηνές και δραστηριότητες της καθημερινής ζωής στο νησί. 

Κατηγορίες Συμμετοχής 

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τη συμμετοχή στις παρακάτω τρείς κατηγορίες

  • Κ.1. Κρητικό Τοπίο 
  • Κ.2. Πόλεις & Χωριά της Κρήτης 
  • Κ.3. Καθημερινή Ζωή της Κρήτης

Ημερομηνία έναρξης του Διαγωνισμού: 20η Μαρτίου 2023 

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής συμμετοχών: 2η Μαΐου 2023

Η αξιολόγηση θα γίνει από πενταμελή κριτική η οποία θα βραβεύσει τα 6 καλύτερα έργα των μαθητών/τριών ανά κατηγορία συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στον ιστότοπο του διαγωνισμού: https://1st-photocontest.pdekritis.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί