Ευρωκοινοβούλιο: Κι άλλο χαστούκι για Μητσοτάκη – Αποφάσισε νέα συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Νέος ευρωπαϊκός διασυρμός αναμένεται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να γίνει ξανά συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Η συζήτηση «δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα» που θα γίνει σήμερα εγκρίθηκε με 237 υπέρ 172 κατά και 7 αποχές. «Υπέρ ήταν Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι και Renew, κατά το ΕΛΚ και η Ακροδεξιά» τονίζει ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο

Η σχετική πρόταση έγινε από την Γαλλίδα ευρωβουλευτή Γκουεντολάιν Ντελμπό-Κόρφιλντ που είναι μέλος της Ομάδας των Πρασίνων/ Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία.

Το απόγευμα της Τετάρτης η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθέτησε πρόταση των Πράσινων και αύριο θα συζητηθεί η κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα. Η προσπάθεια του ΕΛΚ και του κύριου Μάνφρεντ Βέμπερ να προσφέρουν ύστατη χείρα βοήθειας στην παραπαίουσα κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε» σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Αρβανίτης και προσθέτει:

«Οι αλγεινές εντυπώσεις που άφησε η απόπειρα απαξίωσης της αποστολής της LIBE στην Ελλάδα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ενοχλεί ακόμη και διασύρει τη χώρα μας διεθνώς. Ας πάρουν, επιτέλους, το μάθημά τους στην κυβέρνηση!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη πρόταση αντιτάχθηκε η δεξιά και ιδίως ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, προσωπικά, που σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει τον σύμμαχό του Κ. Μητσοτάκη, πήρε το λόγο και επιχειρηματολόγησε εναντίον της πρότασης υποστηρίζοντας ότι τάχα το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα αποτελεί εθνική υπόθεση και δε πρέπει να συζητείται στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Η ένσταση του απορρίφθηκε, και αμέσως μετά ο ευρωβουλευτής, επίσης του ΕΛΚ, Γερούν Λέναερς, πήρε το λόγο και ζήτησε να γίνει συζήτηση για το Κράτος Δικαίου και στην Ισπανία και στη Μάλτα, όπου υπάρχουν σοσιαλιστικές κυβερνήσεις.  

Στο σημείο αυτό, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, έκανε παρέμβαση και απευθυνόμενος στον Μ. Βέμπερ και δήλωσε:

«Κε Βέμπερ, γιατί αφήσατε τον κακόμοιρο τον συνάδελφό τον κ. Λάναρς να επιχειρηματολογεί εναντίον αυτού που είπατε αμέσως πριν; Επίσης, το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα δεν είναι εθνική υπόθεση. Δυο συνάδελφοί μας, εδώ, ήταν θύματα παρακολούθησης. Όλοι μιλούσαμε μαζί τους. Ο κ. Κύρτσος, ήταν ένας από αυτούς, και ήταν στο κόμμα σας στο παρελθόν. Μιλούσατε μαζί του. Άρα οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ακούγανε και εσάς. Δεν ανησυχείτε για αυτό;»

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Φεβρουαρίου είχε γίνει συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα «διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπο», όπου άγριο σφυροκόπημα εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη και σε ορισμένες περιπτώσεις και του ίδιου του πρωθυπουργού, επιφύλαξαν όλες σχεδόν οι πολιτικές ομάδες και οι ευρωβουλευτές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί