Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

  Το μήνυμα του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

    Φέτος συμπληρώνονται 46 χρόνια από την ανακήρυξη της 8ης Μαρτίου ως Διεθνούς Ημέρας για τα Δικαιώματα των Γυναικών από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Η ιστορία της γιορτής αυτής μας θυμίζει τη μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας, που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

    Η 8η Μαρτίου, η οποία τιμάται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον πλανήτη, αποτελεί ημέρα μνήμης αλλά και συγκίνησης για τα επιτεύγματα, τη δημιουργικότητα και τη δύναμη των γυναικών. Για όλα όσα κατακτήθηκαν, με δυναμικό τρόπο αλλά και με δυσκολίες, μέχρι σήμερα.

    Η σημερινή «επέτειος» εκτός από τους συμβολισμούς της είναι και μέρα προβληματισμού. Με αγώνες ακόμα και σήμερα για το προφανές, για το αυτονόητο, καθώς καθημερινά δίνεται ένας αγώνας για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών. Μας δίνει την δυνατότητα να αναλογιστούμε τι έχει αλλάξει μέχρι σήμερα, αλλά και ποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν στο μέλλον. Υπό αυτό το πρίσμα παρέχει ένα εξαιρετικό βήμα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις που επηρεάζουν τις ζωές των γυναικών και μας υπαγορεύει, ότι πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για την εξάλειψη των ανισοτήτων και των στερεοτύπων με βάση το φύλο.

    Με αφορμή την ημέρα αυτή, θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ευχηθώ σε όλες τις γυναίκες να συνεχίσουν να εξελίσσονται σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, με ενίσχυση της συμμετοχής τους σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής, που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει.

    Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί