Με την πλάτη στον τοίχο ο Μητσοτάκης μετά και την τραγωδία στα Τέμπη

Του Βασίλη Σκουρή

Το μεγάλο κόστος που ήδη εισπράττει προσωπικά ο πρωθυπουργός από το έγκλημα στα Τέμπη αλλάζει άρδην το πολιτικό τοπίο στη χώρα λίγες εβδομάδες πριν τις κάλπες.

Η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη με την πλάτη στον τοίχο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναζητά τρόπους να δραπετεύσει από τις ευθύνες του, μελετώντας ήδη το ενδεχόμενο ακόμα και να μεταφέρει –αναλόγως των μικροκομματικών του συμφερόντων- σε άλλη ημερομηνία το χρόνο των εκλογών από τις 9 Απριλίου που είχε προγραμματίσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, γνωρίζοντας πως ο ίδιος θα υποστεί το πολιτικό κόστος, επιδιώκει την απαξίωση του συνόλου του πολιτικού κόσμου, πρωτίστως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μήπως και διασωθεί! Γνωρίζει, βέβαια, πως πλέον η αυτοδυναμία είναι άπιαστο πουλί και πως ίσως η στρατηγική του μη σχηματισμού κυβέρνησης από τις κάλπες με απλή αναλογική ίσως του γυρίσει μπούμερανγκ, όπως γνωρίζει και πως πλέον ενδέχεται να παιχτεί ακόμα και η πρώτη θέση που θεωρούσε σίγουρη!

Το εντυπωσιακό είναι πως επαναφέροντας τη θεωρία της «διαχρονικής ευθύνης», που στην πράξη σημαίνει ότι ο ίδιος δεν φταίει σε τίποτα, ο πρωθυπουργός ευνοεί την αντισυστημική και ακροδεξιά ψήφο, όπως και την αποχή, σε μια εμφανή προσπάθεια να περιοριστούν κατά το δυνατόν τα κέρδη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Το βέβαιον είναι, πάντως, μεταξύ άλλων:

-Αυτοδυναμία δεν συζητά πλέον ούτε καν το μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επιδιώκει με κάθε τρόπο να περιορίσει τη φθορά του, προκειμένου να μην χάσει και την πρώτη θέση, την οποία θεωρούσε μέχρι το έγκλημα στα Τέμπη πως «είχε κλειδώσει»!

-Η ΝΔ βρίσκεται σε πλήρη πολιτική απομόνωση, καθώς δεν μπορεί πλέον να ελπίζει σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, εκτός βεβαίως και αν ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει πολιτικά με τον πιο ατιμωτικό τρόπο- προσωπικά δεν το πιστεύουμε.

Για πρώτη ίσως φορά η εικόνα προσωπικά του ιδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη δέχεται τόσο μεγάλο χτύπημα, προφανώς επειδή είχε προηγηθεί ο τραυματισμός της εικόνας του με την αναποτελεσματικότητα αντιμετώπισης της ακρίβειας και του μείζονος σκανδάλου των υποκλοπών. Την ίδια στιγμή το λεγόμενο «επιτελικό κράτος», με όσα συμβαίνουν στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, καταντά ανέκδοτο!

-Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά ίσως διαθέτουν την αντικειμενική δυνατότητα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στις κάλπες.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί