Μητσοτάκης ανεύθυνος: “Συγγνώμη” καθυστερημένη και υποκριτική… “για λογαριασμό όλων των κυβερνήσεων”!

Στην αρχή, χρειάστηκαν να περάσουν 13 ώρες για να εμφανιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να ψελλίσει μία δήλωση για την πολύνεκρη τραγωδία που συντελέστηκε στα Τέμπη, που ξενύχτησε όλη τη χώρα, και κυρίως τις οικογένειες των θυμάτων.

Τότε, πρωθυπουργός και υπουργός Μεταφορών έδειξαν αντανακλαστικά με μεγαλύτερη χρονοκαθυστέρηση ακόμα και από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ενώ ακόμα και όταν εμφανίστηκαν το έκαναν για τις κάμερες και την επικοινωνία, και όχι για την ουσία.

Στη συνέχεια σε άλη του δήλωσή, χωρίς αιδώ και προκαλώντας τη νοημοσύνη των πολιτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προδίκασε πως για την τραγωδία «όλα δείχνουν πως οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος», ενώ στην αμέσως επόμενή του φράση δήλωνε πως ζήτησε από τον νέο υπουργό Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη, τη σύσταση «ανεξάρτητης και υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων» που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας!

Τελικά, σε ανάρτηση του το πρωί της Κυριακής (πέντε ημέρες μετά δηλαδή) ο πρωθυπουργός ζήτησε τελικά συγγνώμη κάτι που δεν κατάφερε να κάνει ούτε οταν βρέθηκε στο επικοινωνιακό σόου στα Τέμπη, ούτε στο διάγγελμα που τελικά δεν έγινε τις προηγούμενες ημέρες. Μια υποκριτική “συγγνώμη” που στόχο έχει και τη γενικευμένη απόδοση ευθυνών σε όλες τις κυβερνήσεις (!) ώστε οι δικές του ευθύνες να είναι μικρότερες…

«Και ξεκινώ με τα αυτονόητα. Ως πρωθυπουργός, οφείλω σε όλους, αλλά πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων, μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Τόσο προσωπική, όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια. Γιατί, πράγματι, στην Ελλάδα του 2023, δεν γίνεται δυο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια γραμμή και να μην το έχει αντιληφθεί κανείς», έγραψε μεταξύ άλλων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί