Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σητείας σχετικά με τα έργα υποδομών στην περιοχή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΣΗΤΕΙΑΣ  σχετικά με τα έργα υποδομών στη Σητεία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

“Περασμένα, ξεχασμένα και πρόσφατα έργα υποδομών”

Με αφορμή τις αναφορές του υποψηφίου  Βουλευτή Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Ν. Κουρουπάκη σε εκδήλωση στη Σητεία ,τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Σητεια, να επισημάνουμε: 

1ο Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε την χώρα την περίοδο 2015 ως το 2019, που παρέλαβε χρεοκοπημένη απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

2ο Σε περίοδο αυστηρής επιτήρησης και με περιορισμένα οικονομικά , με σεβασμό στα χρήματα του Ελληνικού Λαού, xρηματοδοτήθηκαν έργα που είχαν ώριμες μελέτες, με αντικειμενικούς κανόνες ισονομίας, χωρίς κομματικά κριτήρια.

Εκτός της ολοκλήρωσης και παράδοσης στην κυκλοφορία της Γέφυρας στο Χαμέζι το 2018 μετά απο 16 χρόνια καθυστέρησης και 5 χρόνια απο τότε, δεν έχει γίνει τίποτα για τα συμπληρωματικά έργα. Στο νομό Λασιθίου εγκρίθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ έργα που υπερβαίνουν τα 25 εκ. € και εκτελούνται σήμερα.

Αναλυτικά για την Σητεία την περίοδο 2015 – 2019 εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις μέσω του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥκαι του ΕΣΠΑ τα εξής έργα:  

  1. Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) 19.7 εκ. € αποκλειστικά με δημόσιους πόρους
  2. Δημαρχείο 4.7 εκ. €
  3. Αποχέτευση 3.13 εκ. €
  4. Αγροτική οδοποιία 560.000 €
  5. Μηχανήματα  235.000 €
  6. Παιδικές Χαρές 200.000 €
  7. Σχολικά Κτίρια 120.000 €
  8.            Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων» στο Δήμο Σητείας, με δυο υποέργα συνολικού ποσού 492.207 ευρώ (Υποδομές στίβου και χλοοτάπητα στο Εθνικό Στάδιο Σητείας).
  9. Είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αναβάθμισης του κλιμακίου της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Σητείας σε σταθμό και απέμενε η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.

      Σήμερα, όλα τα έργα που εκτελούνται στο Λασίθι, (από παιδικές χαρές μέχρι υδραυλικά έργα) είναι εγκεκριμένα και χρηματοδοτημένα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 

Αυτά για σύγκριση, σε περίοδο αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και εποπτείας των 4 χρόνων διακυβέρνησης Συριζα με τα 45 χρόνια των δύο κομμάτων απο την μεταπολίτευση και μετά. . 

Γιατί εμείς δέν βάλαμε ούτε ένα ευρώ απο τα έσοδα του Δημοσίου στην τσέπη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί