Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου νέος δήμαρχος Ιωαννίνων

Λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Μωυσή Ελισάφ, ανοίγει ένας νέος κύκλος στον Δήμο Ιωαννίνων, καθώς οι έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι που είναι εκλεγμένοι με την παράταξη «Γιάννενα-Νέα Εποχή» προχώρησαν στην ανάδειξη νέου Δημάρχου.

Πρόκειται για τον μέχρι τώρα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Παπαγεωργίου. Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, ενώ η διαδικασία ήταν σχετικά σύντομη.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Τσίμαρης ο δημοτικός σύμβουλος που είναι ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος, η εκλογή νέου δημάρχου γίνεται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 60 του Νόμου 3852/2010 όπως σήμερα ισχύει.

«Το πράττουμε  με απόλυτο σεβασμό στην νομιμότητα, την οποία πάντα και  εκ πεποιθήσεως επιδίωκε  και προσπαθούσε να  διασφαλίσει   ο  Δήμαρχος και η παράταξή μας. Οι πολίτες το 2019  επέλεξαν την παράταξη Νέα Εποχή και τον προταθέντα  από αυτή  Μωυσή Ελισάφ για Δήμαρχό τους. Η παράταξη μας Νέα Εποχή και ο Μωυσής Ελισαφ ως  ο επικεφαλής συνδυασμού που πλειοψήφησε, έλαβαν από τους πολίτες την  εντολή για την εφαρμογή του προγράμματος που εξήγγειλαν.

Η παράταξη αυτή  επιλέγει κατά νόμο σήμερα τον αντικαταστάτη του δημάρχου μας, δικαίωμα που το έχει και νομικά και ηθικά. Αυτό επιβάλλει ο σεβασμός στην βούληση  του  εκλογικού σώματος. Επιδιώκοντας την τήρηση της νομιμότητας ο Δήμαρχος απευθύνθηκε έγκαιρα από την 10/1/2023 εγγράφως στο Υπουργείο Εσωτερικών  παραθέτοντας και μάλιστα  απολύτως  τεκμηριωμένα  την δική του άποψη , χωρίς να έχει υπάρξει έως σήμερα καμία απολύτως διαφορετική άποψη» σημείωσε ο Γιάννης Τσίμαρης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί