Ένα “ραντεβού” που δεν υπήρξε ποτέ αλλά προκάλεσε τόσο πανικό στη ΝΔ… που είναι σα να έγινε!

Ποτέ ίσως ξανά δεν έχει πέσει τέτοιος πανικός σε προεκλογική περίοδο για ένα ραντεβού –και το οποίο, μάλιστα, δεν έγινε!

Όπως γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis, ο λόγος γίνεται για το υποτιθέμενο ραντεβού Αλέξη Τσίπρα και Γιώργου Παπανδρέου, που από τη στιγμή που αποδεικνύεται πως δεν έγινε, οι …υποστηρικτές του ανατρέχουν σε μια συνεύρεση των δυο πρώην πρωθυπουργών σε ένα (λέει) κοινωνικό γεγονός αρχές …Δεκεμβρίου της περασμένης χρονιάς!

«Πηχυαίοι» τίτλοι κυβερνητικών ιστοσελίδων, ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας η μία μετά την άλλη, αιχμές του πρωθυπουργού –καθώς δεν χωρά αμφιβολία πως το επικοινωνιακό κέντρο του Μαξίμου βρίσκεται πίσω –και- αυτή την προβοκάτσια!

«Τσίπρας και ΓΑΠ συναντήθηκαν για να κάνουν …κυβέρνηση των ηττημένων» είναι το ..κλισέ, αγνοώντας τάχα μου πως εκείνος που αποφασίζει για το τι πράξει το ΠΑΣΟΚ είναι ο νυν Πρόεδρός του, ο οποίος μάλιστα ασκεί κριτική στον Αλέξη Τσίπρα γιατί δεν δέχεται να κάνει κυβέρνηση δεύτερου και τρίτου κόμματος και γιατί επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτος στις εκλογές με απλή αναλογική –ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση των νικητών!

Αν, όμως, οι δημοσκοπήσεις είναι όπως τα λέει ο πρωθυπουργός και τα ίδια τα κυβερνητικά μέσα, γιατί τόσος πανικός; Αφού και να ήθελε σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση να φτιάξει κυβέρνηση σε εκλογές με πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία, τα …κουκιά δεν θα έβγαιναν με τίποτε!

Μήπως, λοιπόν, ο πανικός οφείλεται στο ότι γνωρίζουν πως οι μετρήσεις δεν είναι καθόλου όπως τις παρουσιάζουν και προφανώς ανησυχούν για τις εξελίξεις;

Προσφάτως, το iEidiseis, σε ρεπορτάζ της Έλλης Τριανταφύλλου αποκάλυψε τις ανησυχίες κυβερνητικών στελεχών ότι ένα από τα σενάρια για τις πρώτες κάλπες είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να λάβει 31%, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 12% και το ΜέΡΑ25 4%, γεγονός που όπως τονίζουν αρμόδιοι υπουργοί δίνει αυτοδυναμία στα συγκεκριμένα κόμματα! Ο καθένας, λοιπόν, μπορεί να καταλάβει πού εδράζεται ο πανικός Μαξίμου και κυβερνητικών μέσων, γιατί ανακαλύπτεται η «συνάντηση» Τσίπρα- Παπανδρέου και τι εξυπηρετεί!

Γ. Παπανδρέου: Όσοι συνωμοτούν, φαντάζονται μόνο συνωμοσίες
Απάντηση στις φήμες που τον ήθελαν να έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα, έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας πως «όσοι συνωμοτούν, φαντάζονται μόνο συνωμοσίες».

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, επισημάνθηκε: «Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, όσοι συνωμοτούν, κρύβονται και φαντάζονται μόνο συνωμοσίες και συνωμότες. Όσοι είναι συνεπείς σε αυτά που δημόσια εκφράζουν, δεν χρειάζεται να συνωμοτούν».

ΝΔ: Επιβεβαιώνονται τα σενάρια για «κυβέρνηση ηττημένων»
Σε ανακοίνωση προχώρησε και η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με το υποτιθέμενο δείπνο των δύο πρώην πρωθυπουργών

Για την κυβέρνηση, η τοποθέτηση-απάντηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Παπανδρέου, όσον αφορά σε φήμες για γεύμα του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα, «επιβεβαιώνει τις υπόγειες συζητήσεις για τη συγκρότηση “κυβέρνησης των ηττημένων”».

Χαρακτηριστικά, η Ν.Δ. επισημαίνει: «Ο κ. Παπανδρέου με την ανάρτησή του, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις υπόγειες συζητήσεις για τη συγκρότηση “κυβέρνησης των ηττημένων”. Σε αντίθεση με τα σενάρια που εξυφαίνονται σε μυστικούς δείπνους – ξεχνώντας τα “Πινοσέτ” και “Ολανδρέου” – ο ελληνικός λαός θυμάται πολύ καλά τι συνέβη όταν το τιμόνι της χώρας κρατούσαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παπανδρέου. Πρόκειται, μακράν, για τις δύο χειρότερες περιόδους της μεταπολίτευσης. Η επιστροφή τους μπορεί για εκείνους να είναι όνειρο, αλλά για τους πολίτες είναι, σίγουρα, εφιάλτης που δεν θα ήθελαν να ξαναζήσουν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί