Τουρκία: Προσήχθησαν από την αντιτρομοκρατική τρεις Έλληνες εθελοντές

Στην προσαγωγή τριών Ελλήνων εθελοντών που επιχειρούσαν στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ προχώρησαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της γειτονικής χώρας, όπως επιβεβαιώνουν πηγές από την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες διασώστες είχαν όλα τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σε σχετική της ανακοίνωση με ανάρτηση στο Facebook, η Εργατική Ομάδα Τ-34 επισημαίνει ότι «προσήχθησαν απο την αντιτρομοκρατική της Τουρκίας, στην επαρχία του Χατάι στην Αντιόχεια, 3 σύντροφοι μας που πήγαν για να βοηθήσουν μαζί με τις λαϊκές επιτροπές τους σεισμόπληκτους».

Η ανάρτηση των τριών μελών της Εργατικής Ομάδας

Το πρωί της Παρασκευής. οι τρεις Έλληνες μαζί με Τούρκους συντρόφους τους κατέγραψαν βίντεο με μήνυμα στα τουρκικά και στα ελληνικά. Το μήνυμα έλεγε:

«Σήμερα Παρασκευή 17 του Φλεβάρη βρισκόμαστε εδώ πέρα στην επαρχία Χατάι και συγκεκριμένα στην Αντιόχεια. Είμαστε τρεις σύντροφοι εθελοντές από την εργατική ομάδα T-34. Έχουμε συναντήσει τους συντρόφους Τούρκους του Λαϊκού Μετώπου εδώ πέρα όπου συνεργαζόμαστε μαζί. Απ’ ότι βλέπετε είμαστε σε ένα καμπ όπου έχουν οργανώσει σκηνές, φαγητό, θέρμανση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τον λαό. Έτσι λειτουργούν εδώ πέρα οι σύντροφοι μας στη Τουρκία.

Προσπαθούν γενικά να βοηθήσουν τον κόσμο με όποιον τρόπο και αυτό είναι κάτι που ο κόσμος το βλέπει. Είναι μία δύναμη εδώ πέρα στην Αντιόχεια η οποία βρίσκεται δίπλα στον λαό, δίπλα στον κόσμο, που έχει προβλήματα, έχει χάσει το σπίτι του από τον σεισμό. Προσπαθεί γενικά να παρέχει σίτιση, στέγαση και θέρμανση. Έχουμε έρθει εδώ πέρα ως μία ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης από την Ελλάδα μέσα από τη καρδιά μας να βοηθήσουμε τους συντρόφους, τον λαό της Τουρκίας και να πούμε ότι οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από κανέναν προστάτη και ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

Η αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους συντρόφους από το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας αλλά και τον λαό της Τουρκίας για την υποδοχή που μας έχει κάνει εδώ πέρα, για την φιλοξενία που μας έχει δώσει. Προχωράμε δυνατά, προχωράμε μαζί. Οι λαοί θα νικήσουν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί