Αλ. Τσίπρας στον Alpha: Θα επαναφέρουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας (Βίντεο)

«Δεν πρόκειται για λάθος στον πτωχευτικό κώδικα, είναι σχέδιο της κυβέρνησης ώστε η μεγάλη πλειοψηφία να χάσει την περιουσία της και να ευνοηθούν οι λίγοι»

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέρησε 7 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha αναφέροντας ότι η κυβέρνηση στέρησε τη 13 σύνταξη και μείωσε τα αναδρομικά από τους συνταξιούχους.

Ο ίδιος χαρακτήρισε παλαιοκομματική λογική το να δίνεις στερείς τόσο μεγάλο ποσό και να υπόσχεσαι 300 εκατ. «Καμιά κυβέρνηση δεν σώθηκε από αυτές τις πολιτικές. Το κλίμα δεν αλλάζει».

Δείτε σε βίντεο τη συνέντευξη:

Σχετικά με το αν βγαίνουν οι παροχές για τις οποίες έχει δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κοστολογημένο και έδωσε παραδείγματα.

Όταν έχεις πληθωρισμό 10% προφανές ότι πρέπει να υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε τη δέσμευση για κατώτατο μισθό στα 880 και 10 % αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα δώσει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους σε τρεις δόσεις ενώ απαντώντας στην κριτική της κυβέρνησης για υπέρμετρη παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι δεδομένων των συνθηκών «είμαστε φειδωλοί και όχι σπάταλοι. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες της χώρας» επεσήμανε ο ίδιος και υπενθύμισε ότι «ρυθμίσαμε το χρέος και αφήσαμε 37 δις. ευρώ “μαξιλάρι”».

Αναφερόμενος στην επιλογή της κυβέρνησης να διατηρεί τους υψηλούς έμμεσους φόρους οι οποίοι οδηγούν σε υπερέσοδα στα δημόσια ταμεία τόνισε ότι η μεσαία τάξη επιβιώνει με κουπόνια και υποτίθεται ότι η κυβέρνηση είναι φιλελεύθερη.

Πλειστηριασμοί

Ο νόμος Κατσέλη έδινε τη δυνατότητα στον ευάλωτο δανειολήπτη να μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια και να βγαίνει απόφαση για προστασία της κατοικίας εάν ήταν πράγματι ευάλωτος δανειολήπτης τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι την προστασία του νόμου Κατσέλη, ο ΣΥΡΙΖΑ την επέκτεινε μέχρι το τέλος του 2019.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αφού επέκτεινε την προστασία για 6 μήνες, ψήφισε νέο πτωχευτικό κώδικα ο οποίος δεν προστατεύει τους ευάλωτους δανειιολήπτες.

«Είμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στη χώρα από τον πόλεμο και μετά» προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι το πώς θα αποτρέψουμε την οδυνηρή προοπτική για τη πλειοψηφία της μεσαίας τάξης.

Αναφορικά με τους δανειολήπτες οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν συνεπείς και πλέον καθώς οι δόσεις τους αυξάνονται, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο πτωχευτικός κώδικας της ΝΔ πρέπει να αποσυρθεί. Ο ίδιος δεσμεύτηκε για επαναφορά της προστασίας της α’ κατοικίας και για ρύθμιση των servicers.

«Ο κ. Πάτσης δεν ήταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν της ΝΔ», υπενθύμισε ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζοντας τον πρώην γαλάζιο βουλευτή «κοράκι που απειλούσε τους δανειολήπτες με πλειστηριασμούς».

Στη συνέχεια, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για της ΝΔ ώστε η μεγάλη πλειοψηφία να χάσει την περιουσία της και να ευνοηθούν οι λίγοι. «Δεν πρόκειται για λάθος στον πτωχευτικό κώδικα είναι σχέδιο» της κυβέρνησης.

Υποκλοπές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς και στη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η Π. Τσαπανίδου έθεσε ερώτημα σχετικά με τις παρακολουθήσεις και το αν είναι θα μπορούσε να είναι σε ομηρία ο Ανδρουλάκης, ενδεχόμενο στο οποίο το είχε αναφερθεί ο ίδιος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

«Δεν πιστεύω ότι ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να είναι σε ομηρία ή είναι σε ομηρία» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βασιζόμενος στη μέχρι στιγμής στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Οι υπουργοί της ΝΔ έκαναν την πάπια σχετικά με τις υποκλοπές» σχολίασε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι «αν μπορεί να κάτσει ο θήτης με το θύμα το ίδιο κυβερνητικό τραπέζι είναι πολιτικό ζήτημα».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο κ. Ανδρουλάκης αφήνει να εννοηθεί ότι θα κυβερνήσει με το πρώτο κόμμα. κάτι το οποίο ενισχύσει αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ περί προοδευτικής κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.

Πιστεύω στην κυβέρνηση της προοδευτικής συνεργασίας που θα είναι και κυβέρνηση των νικητών, επανέλαβε ο Αλ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για σταθερή και μακράς διάρκειας κυβέρνηση.

«Θα είναι εκλογές μεγάλων εκπλήξεων»

Καταλήγοντας ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις και σχολίασε ότι πλέον δεν αποτελούν ασφαλές εργαλείο πρόβλεψης του εκλογικού αποτελέσματος. Επιπλέον επεσήμανε ότι οι εκλογές θα κριθούν στον αριθμό όσων πάνε στην κάλπη και κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν.

«Θα είναι εκλογές μεγάλων εκπλήξεων» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι μια ενδεχόμενη και απευκταία νίκη του Κ. Μητσοτάκη θα είναι κάτι πολύ άσχημο για τη χώρα.

«Θα ήταν ευχής έργον στην πορεία προς τις εκλογές να διεξαχθεί ένας γόνιμος και ουσιαστικός πολιτικός διάλογος. Υπάρχει τοξικότητα όταν δεν διασταυρώνονται τα πολιτικά επιχειρήματα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί