24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία για την τροπολογία που υποβαθμίζει τα πτυχία καλλιτεχνικών σχολών – Κατάληψη στο υπουργείο Πολιτισμού

Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιούν το πρωί της Τετάρτης σωματεία καλλιτεχνών, για την τροπολογία που υποβαθμίζει τα πτυχία καλλιτεχνικών σχολών. Στο υπουργείο πολιτισμού οι καλλιτέχνες έχουν κρεμάσει πανό, το οποίο γράφει: «Η μόνη παράσταση που ανεβαίνει σήμερα είναι η απεργία μας».

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, ο ΣΕΘΕΑ, ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού – Θεάτρου και η Ένωση Σκηνοθετών – Δημιουργών φωνάζουν συνθήματα λέγοντας: «Θέλουμε ανώτατη, δημόσια παιδεία, όλα τα υπόλοιπα είναι κοροϊδία» και «είμαστε μαζί, μαζί και δυνατοί της τέχνης εργαζόμενοι έχουμε φωνή», όπως μεταδίδει το parallaximag.gr

Κατάληψη και στο Ρεξ το βράδυ της Τρίτης

Ενδεικτική της αγανάκτησης των καλλιτεχνών και η χθεσινοβραδινή κατάληψη στο κεντρικό θεάτρο Ρεξ του Εθνικού Θεάτρου. Υπενθυμίζεται πως τελούν υπό κατάληψη το κτίριο Τσίλερ του Εθνικού Θεάτρου στην Ομόνοια και το Βασιλικό Θέατρο του ΚΒΘΕ στη Θεσσαλονίκη.

«Να αποσυρθεί άμεσα το ΠΔ “χωρίς κόλπα και πονηριές”»

Μιλώντας ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ η Στρατούλα Θεοδωράτου από την Ένωση Σκηνοθετών, επεσήμανε ότι 20 άτομα έχουν προχωρήσει στη συμβολική κατάληψη του υπ. Πολιτισμού στο πλαίσιο της  24ωρης πανκαλλιτεχνικής απεργίας με αίτημα  να αποσυρθεί άμεσα το ΠΔ «χωρίς κόλπα και πονηριές και να οργανωθεί  μια συζήτηση για την ίδρυση ενός σοβαρού Πανεπιστημίου Τεχνών».

Όπως υπογράμμισε η πολιτική της κυβέρνησης «μας εξαφανίζει, διαγράφει τις σπουδές μας και μας διαγράφει ως επαγγελματίες». Ανέφερε ακόμα ότι ο αρμόδιος για το θέμα υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης  «δεν έχει ακόμα και τώρα γνώση του θέματος, είναι ανέκδοτο, κανένας δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα«.

Η Στρατούλα Θεοδωράτου, επεσήμανε ακόμα ότι δεν πρόκειται για ξεροκεφαλιά της κυβέρνησης καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν, ήδη, το ενδιαφέρον ξένων ιδιωτικών Πανεπιστημίων να έρθουν στην Ελλάδα. «Υπάρχει συνεννόηση από πριν», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) έχει κηρύξει 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία με σημείο συγκέντρωσης στο Υπουργείο Πολιτισμού στις 12:00 στην Αθήνα και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί