ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Γελάνε μαζί του και οι μακέτες»

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις αναφορές του πρωθυπουργού στις συντάξεις, την οικονομία και το σχέδιο των 480 έργων στην Κρήτη.

Δείτε:

Μητσοτάκης είναι αυτός: Οι (μη) αυξημένες συντάξεις, τα 480 (;) “έργα” στην Κρήτη και μια… ιαπωνική μαντινάδα

Με ξένα κόλλυβα και έργα ΣΥΡΙΖΑ: Τα ψέματα, το “εργοτάξιο του ΒΟΑΚ”, τα 480 έργα, το “πλήθος” σε αίθουσα 740 θέσεων!

Σε πλήθος προεκλογικών υποσχέσεων προχωρά συνεχώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις σχεδόν καθημερινές ομιλίες που κάνει από όποιο σημείο και εάν βρεθεί, καθώς η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις εθνικές κάλπες.

Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται, και στην καθιερωμένη ανάρτηση της Κυριακής, πρόσφερε μια ωραιοποιημένη εικόνα της κυβερνητικής πολιτικής, από το θέμα των συντάξεων, μέχρι την οικονομία και τις επενδύσεις. Δεν δίστασε να μιλήσει για το «φιλόδοξο», όπως σημείσε, σχέδιο «Κρήτη 2030», στο οποίο βρήκε να εντάξει συνολικά… 480 έργα.

Σημειώνεται ότι στο παραπάνω σχέδιο τα έργα δεν απαριθμούνται ένα προς ένα, αλλά γίνεται μια δημιουργική λογιστική πρόσθεση που περιλαμβάνει ακόμα και έργα που είναι μόνο επί χάρτου. Επίσης, στη σχετική λίστα μπήκαν ακόμα και τα χρήματα που δόθηκαν ως ενίσχυση επιχειρήσεων, οι επιδοτήσεις για αλλαγή ηλεκτρικών συσκευών, αλλά και οι προσλήψεις δασκάλων.

Άμεση και καυστική ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυρ. Μητσοτάκη. Αφού υπενθύμισε τα κυβερνητικά «επιτεύγματα» στο θέμα των συντάξεων χαρακτηρίζοντάς τον «αμετανόητο στην εξαπάτηση των συνταξιούχων», σημείωσε με νόημα πως «έχει χαθεί το μέτρημα στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα».

«Όσο για τα εκατοντάδες έργα που δήθεν έκανε στην Κρήτη, γελάνε μαζί του και οι μακέτες», σχολίασε επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυρ. Μητσοτάκη

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στον κ. Μητσοτάκη

Αμετανόητος στην εξαπάτηση των συνταξιούχων ο κ. Μητσοτάκης, ξεχνά ότι:

  • Έκοψε την 13η σύνταξη ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα την διατηρήσει για να δώσει τα χρήματα αυτά στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.
  • Στέρησε τα αναδρομικά για επικουρικές και δώρα που επιδίκασε το ΣτΕ.
  • Φορολόγησε ακόμη και τα αναδρομικά που επέστρεψε για κύριες συντάξεις με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι, να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται, κομμένα ακόμα και στο 50%.

-Τα έκανε «θάλασσα» με τους επανυπολογισμούς των συντάξεων, δίνοντας λιγότερα χρήματα στους συνταξιούχους, που συνεχίζουν, είτε να έχουν προσωπική διαφορά και να αποκλείονται από παρούσες και μελλοντικές αυξήσεις, είτε να λαμβάνουν λιγότερα χρήματα από εκείνα που δικαιούνται.

  • Έκοψε την δεύτερη εθνική σύνταξη, σε χήρους και αναπήρους και χορήγησε δεύτερη σύνταξη, σε χιλιάδες πρώην και νυν βουλευτές, νομάρχες, αντινομάρχες, δημάρχους, αντιδημάρχους κλπ.
  • Οι σημερινές αυξήσεις είναι αποφασισμένες με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ από το 2017, αλλά με πληθωρισμό 15% στα τρόφιμα δεν αρκούν ούτε αυτές.

-Άφησε εκτός στήριξης τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι αντί για 13η σύνταξη, πήραν πενιχρά επιδόματα (250 και 200 ευρώ) πλήρως αναντίστοιχα, με το τεράστιο κύμα ακρίβειας, που σαρώνει την ελληνική κοινωνία.

Κατά τα άλλα, έχει χαθεί το μέτρημα στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα.

Όσο για τα εκατοντάδες έργα που δήθεν έκανε στην Κρήτη, γελάνε μαζί του και οι μακέτες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί