Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ήταν ενέδρα, άνοιξαν χώρο στον Ρουπακιά, του υπέδειξαν πού πρέπει να πάει»

Στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών παρουσιάστηκε σήμερα η δεύτερη αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, προκειμένου να καταθέσει για τα όσα είδε εκείνο το μοιραίο βράδυ, όταν ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς έκοψε το νήμα της ζωής του αντιφασίστα καλλιτέχνη.

Η Παρασκευή Καραγιαννίδου είναι η έτερη αυτόπτης μάρτυρας και καθόταν, μαζί με τη Δήμητρα Ζώρζου -κατέθεσε στην προηγούμενη συνεδρίαση του εφετείου- σε παγκάκι στην οδό Παναγή Τσαλδάρη (νυν Παύλου Φύσσα), παρατηρώντας την πλήρη εκτύλιξη των γεγονότων της επίθεσης του τάγματος εφόδου του φασιστικού πυρήνα της Νίκαιας.

Στην κατάθεσή της η μάρτυρας είπε ότι είδε ομάδα περίπου 20 ατόμων να τρέχει επιθετικά κατά πάνω της παρέας του Παύλου Φύσσα, με οκτώ από αυτούς να κυνηγούν τον δολοφονημένο ράπερ. Η ίδια περιέγραψε την εμφάνισή τους, λέγοντας ότι φορούσαν παραλλαγές και «φώναζαν» με ρυθμό συνθήματα.

Αμέσως μετά, είδε ένα ασημί αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα ανάποδα στην Παναγή Τσαλδάρη και να φρενάρει στο σημείο της συμπλοκής. Εκεί είδε τον Γιώργο Ρουπακιά να κατεβαίνει από τη θέση του οδηγού και να κινείται προς το συγκεντρωμένο πλήθος που είχε κυκλώσει τον Παύλο, όπως κατέθεσε. Συμπλήρωσε ότι τους είδε να ανοίγουν τον κλοιό για να περάσει. «Ήταν σαν να του άνοιγαν χώρο» είπε. Έτσι, ο Ρουπακιάς τον πλησίασε και τον πήρε αγκαλιά, όπου και τον μαχαίρωσε. «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Τότε ήρθαν στο σημείο δύο μηχανές της ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί πλησίασαν το παλληκάρι που τον άκουσα να τους λέει κάτι σαν “όχι εμένα! Αυτόν!”», κατέθεσε η κα Καραγιαννίδου.

Πρόεδρος: Έχετε αναφερθεί σε «ενέδρα». Το ίδιο περιγράφετε και τώρα. Ήξεραν δηλαδή πως θα έρθει ο Ρουπακιάς;

Μάρτυρας: Ναι, ήταν ενέδρα. Φαινόταν σαν να τον περίμεναν. Δεν αντέδρασαν όταν πλησίαζε. Του άνοιξαν χώρο.

Έπειτα, η μάρτυρας περίγραψε την σκηνή της σύλληψης του Γιώργου Ρουπακιά καθ’ υπόδειξη του μαχαιρωμένου Παύλου Φύσσα. Μετά τη σύλληψη του Ρουπακιά, κατέβηκε και ο συνοδηγός που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο, κατέθεσε η ίδια.

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου η Παρασκευή Καραγιαννίδου είπε με βεβαιότητα ότι ο Ρουπακιάς θα είχε φύγει ανενόχλητος αν δεν τον έδειχνε ο Φύσσας στους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι στη σημερινή συνεδρίαση έχει κληθεί να καταθέσει και η τότε σύντροφος του Παύλου Φύσσα, Χρύσα Τοσλούκου, η οποία βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής όταν ο Ρουπακιάς του κατάφερνε το θανατηφόρο χτύπημα στην καρδιά με το μαχαίρι. Ωστόσο, η ίδια δεν είχε εμφανιστεί ποτέ στην εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό και δεν είναι βέβαιο ότι θα παραβρεθεί στη σημερινή συνεδρίαση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί