ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για F-16: Δυσμενείς συνέπειες για τα ελληνικά συμφέροντα από την εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη

Πυρά προς την κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τη συζήτηση για πώληση αμερικανικών F-16 στην Τουρκία, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Όπως σημειώνει σε σημερινή της ανακοίνωση η Κουμουνδούρου, «το αίτημα της Αμερικανικής Κυβέρνησης προς το Κογκρέσο για πώληση 40 εκσυγχρονισμένων F-16, 900 πυραύλων αέρος-αέρος και 800 βομβών στην Τουρκία, καθώς και για εκσυγχρονισμό 79 F-16, αναδεικνύει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του «πιστού και δεδομένου συμμάχου» του κ. Μητσοτάκη».

«Δεν είναι δυνατόν να δίνεις γη και ύδωρ, να μην διεκδικείς τίποτα από την ομόλογή σου κυβέρνηση και μετά να επαφίεσαι αποκλειστικά στις- καθόλα πολύτιμες- προσπάθειες του Γερουσιαστή Μενέντεζ και της ομογένειας για να προασπίσουν τα συμφέροντά της χώρας» τονίζει περαιτέρω η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει ότι «αντί να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ο κ. Μητσοτάκης για να αποτρέψει αυτές τις εξελίξεις, έβαλε τον κ. Συρίγο να προετοιμάσει την κοινή γνώμη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι «η επικίνδυνη εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης έχει όλο και πιο δυσμενείς συνέπειες για τα ελληνικά συμφέροντα» και καταλήγει λέγοντας: «Τουλάχιστον θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ελλάδα απορρίπτει τον απαράδεκτο συμψηφισμό μεταξύ της πώλησης F16 στην Τουρκία – τα οποία θα παραβιάζουν καθημερινά τον εθνικό εναέριο χώρο- και ενδεχόμενη αγορά F35 από τη χώρα μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί