Δίδυμο στο Ηράκλειο κατέκτησε ρεκόρ Guinness με 43 δίδυμες κάμψεις στο λεπτό (βίντεο)

Έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ οι Γιώργος Κοτσιμπός και Απόστολος Δέρβας του Iron Body

Τα ονόματά τους στο βιβλίο Guinness «έγραψαν» δύο αθλητές στο Ηράκλειο πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ για διαδοχικά tandem push-ups (δίδυμες κάμψεις).

Δύο συναθλητές, συνάδελφοι και γονείς, έβαλαν όλες τους τις δυνάμεις για να πετύχουν κάτι σπάνιο. Με μεθοδική δουλειά, αμέτρητες ώρες ομαδικής και ατομικής προπόνησης και απόλυτη προσήλωση στην τεχνική όπως και στην παραμικρή λεπτομέρεια, το δίδυμο Κοτσιμπού – Δέρβα έβαλε ψηλά τον πήχη για τον ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα, στις 21 Δεκεμβρίου 2022 οι δύο αθλητές του Iron Body, Γιώργος Κοτσιμπός και Απόστολος Δέρβας κατάφεραν να κάνουν 43 διαδοχικές δίδυμες κάμψεις χωρίς διακοπή (most consecutive tandem push-ups) καταρρίπτονταςτο προηγούμενο ρεκόρ Guinness που ήταν 39 επαναλήψεις κι ανήκε σε δύο αθλητές από τις ΗΠΑ!

Δείτε το βίντεο με την κατάκτηση του νέου ρεκόρ:

Είχε τραυματιστεί σοβαρά στον ώμο

Ο αθλητής Γιώργος Κοτσιμπός είναι ήδη κάτοχος ενός ρεκορ Guinness στα “Hand release pushups in one minute ” το Δεκέμβριο του 2020 μετά από τραυματισμό που είχε στο χέρι. Αμέσως μετά το ρεκόρ τραυματίστηκε στον ώμο και την μακρά κεφαλή του δικεφάλου με αποτέλεσμα να χρειαστεί αρθροσκοπηκή επέμβαση και πολύμηνη αποκατάσταση. Ο αθλητής, Γιώργος Κοτσιμπός όμως, γνωρίζοντας πώς να πετυχαίνει τους στόχους του, με τη βοήθεια του φυσιοθεραπευτή του Iron Body, Κώστα Σταθόπουλου και το προπονητικό τιμ, κατάφερε και βγήκε νικητής πετυχαίνοντας και το δεύτερο ρεκόρ Guinness.

Τέταρτο παγκόσμιο ρεκόρ για τους αθλητές του Iron Body

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ των Γιώργου Κοτσιμπού και Απόστολο Δέρβα αποτελεί το τέταρτο συνολικά των αθλητών του Iron Body project.

Το πρώτο είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2019 όταν ο προπονητής και αθλητής του Iron Body, Κώστας Σταθόπουλος, εκτέλεσε 44 κάμψεις με κλειστή λαβή πάνω σε ιατρικές μπάλες μέσα σ’ ένα λεπτό.

Δείτε:

Ρεκόρ Γκίνες από Ηρακλειώτη!- Δείτε τί κατάφερε (φωτο)

Το δεύτερο ρεκόρ καταγράφηκε τον Δεκέμβριο του 2019 όταν ο αθλητής του Iron Body, Θανάσης Ζωάκης, εκτέλεσε 22 επαναλήψεις σε most Burpee to pull up σε ένα λεπτό.

Το τρίτο αποτελεί στον Γιώργο Κοτσιμπό ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2020 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στις κάμψεις με απελευθέρωση χεριών με 64 επαναλήψεις το λεπτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάρριψη του ρεκόρ έγινε στο Ηράκλειο, στο Iron Body Project (οδός Μύσωνος 5). Το Iron Body ευχαριστεί τον Σύνδεσμο Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Ηρακλείου και συγκεκριμένα τις εξειδικευμένες κριτές Ειρήνη Μανουσιουδάκη και Σταματία Παπαδάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί