Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να δοθούν τα 600 ευρώ και σε υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες – Παρέμβαση του Ε. Τσακαλώτου (Βίντεο)

Την επέκταση του επιδόματος των 600 ευρώ που δόθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στους ενστόλους, αναμένεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η αξιωματική αντιπολίτευση σχεδιάζει να καταθέσει τροπολογία στην οποία θα συμπεριληφθούν κοινωνικές ομάδες οι οποίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κρίση των τελευταίων ετών.

Οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί αλλά και το προσωπικό καθαριότητας συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα σταθεί σε κάθε περίπτωση και παρά τις διαφωνίες και θα υπερψηφίσει οποιαδήποτε «θετικό οικονομικό μέτρο έρχεται προς ψήφιση για οποιαδήποτε ομάδα εργαζομένων».

Την κατάθεση τροπολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η οποία θα αφορά την επέκταση του επιδόματος των 600 ευρώ στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, της παιδείας και της καθαριότητας, προανήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απευθυνόμενος στην κ. Γκάγκα,  ανέφερε στη παρέμβασή του:

Επειδή έχει γίνει πολύ μεγάλη σπέκουλα τις τελευταίες μέρες για τα 600 ευρώ, τα οποία δίνετε μόνο στους αστυνομικούς, που ξέρουμε για ποιους λόγους το δίνετε δεν πέφτουμε στην παγίδα σας.

Εδώ και πάρα πολύ καιρό και πριν την τροπολογία είχαμε πει ότι αν κάποιοι χρειάζονται αυτό το επίδομα ήταν οι άνθρωποι της υγείας.

Είχα κάνει ανάρτηση μετά από 8 εβδομάδες στον Ευαγγελισμό για τον πατέρα μου και έλεγα ότι αν υπάρχει μια ομάδα που χρειάζεται αυτό το επίδομα είναι οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της υγείας.

Στο επόμενο νομοσχέδιο εμείς θα καταθέσουμε τροπολογία για τα 600 ευρώ να δοθούν στους ήρωες της υγείας που ήταν δίπλα από τον κόσμο την περίοδο του covid και τώρα ακόμα.

Να δοθούν στους ανθρώπους που μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας.

Να δοθούν 600 ευρώ σε όλο το προσωπικό του ΕΣΥ και των εποπτευόμενων φορέων του υπ. υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων παντός τύπου.

Να δοθούν στους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, όλων των βαθμίδων καθώς και στο επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων.

Θα το ψηφίσετε; Ως υπουργός, ως γιατρός, καταλαβαίνετε την ανάγκη του κόσμου εκεί;

Ένα ναι ή ένα όχι. Εκτός αν θέλετε να ακολουθήσετε τον Πρωθυπουργό σας και απλώς να αποχωρήσετε από την αίθουσα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί