Περιφέρεια Κρήτης: Viral το κοινωνικό μήνυμα κατά της βίας (βίντεο)

Ένα δυνατό μήνυμα που «μαγνητίζει» και ευαισθητοποιεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Viral έχει γίνει στο Facebook και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το  κοινωνικό μήνυμα-spot της Περιφέρειας Κρήτης για την εξάλειψη της έμφυλης βίας κατά των γυναικών. Το Spot με τίτλο: “‘Μη συνηθίζεις την βία. Πάρε και εσύ θέση» ευαισθητοποιεί και μαγνητίζει καθημερινά το ενδιαφέρον και την αποδοχή  χιλιάδων πολιτών και που η αποδοχή  συνεχώς πολλαπλασιάζεται. Μάλιστα το πολυσήμαντο αυτό κοινωνικό μήνυμα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο  πριν 13 ημέρες στο πλαίσιο “καμπάνιας” πολυήμερων ενημερωτικών δράσεων της Περιφέρειας κατά της βίας και το συγκεκριμένο, ήδη έχει  ξεπεράσει τις 200.000 και πλέον θεάσεις.

Το Spot με το κοινωνικό μήνυμα δημιουργήθηκε με έγκριση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη για να προβάλλεται στις δράσεις της Περιφέρειας στο νησί αλλά και στο διαδίκτυο με στόχο την  κοινωνική ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των πολιτών σχετικά με την αναγκαιότητα επίδειξης μηδενικής ανοχής απέναντι σε όλες τις μορφές έμφυλης βίας και έμπρακτης υποστήριξης και προστασίας των γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Πρόκειται για ένα δυνατό μήνυμα επίκλησης στην κοινωνική ευθύνη ενεργού συμμετοχής όλων μας στο διαρκή αγώνα κατά της έμφυλης βίας και της κακοποίησης, για να μπορέσουμε επιτέλους να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της βίας και της σιωπής! Απαραίτητη προϋπόθεση για να βρουν τη δύναμη οι γυναίκες να «σπάσουν τη σιωπή τους» και να αναζητήσουν βοήθεια και στήριξη, είναι η διαμόρφωση ενός ισχυρού υποστηρικτικού κοινωνικού, θεσμικού και νομικού πλαισίου πρόληψης και καταπολέμησης της έμφυλης βίας και προστασίας του θεμελιώδους δικαιώματος των γυναικών για μια ζωή απαλλαγμένη από τη βία, τα στερεότυπα και τις διακρίσεις.

Στο επιτυχημένο κοινωνικό μήνυμα -spot συμμετέχουν οι ηθοποιοί Ε. Δράκου, Ν. Αντριγιαννάκης, Κ. Μακρή, Τ. Καισαρλής, μέσω των οποίων γίνεται η εκπομπή των μηνυμάτων του spot στους πολίτες. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Α. Χατζηπαναγιώτη. Υπεύθυνη παραγωγής είναι η  Irina Maligina και οπερατέρ ο Στ. Μετεντζόγλου.  

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί