Ένταση σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη μετά τη μεγάλη πορεία για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου – Χημικά από την αστυνομία (Βίντεο)

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο Κέντρο της Αθήνας, λίγο μετά την μεγαλειώδη πορεία στη μνήμη του Αλέξαδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια, και στον απόηχο του πυροβολισμού, στο κεφάλι, του 16χρονου Κώστα στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, έπειτα από καταδίωξη.

Δείτε επίσης: 6η Δεκέμβρη, η ημέρα του Αλέξη: Το χρονικό της οργής για την δολοφονία του

Στους δρόμους χιλιάδες πολίτες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου – Δυναμικές συγκεντρώσεις από μαθητές και φοιτητές (Βίντεο & φωτο)

Λίγα λεπτά πριν τις 20.30 το βράδυ της Τρίτης, σημειώθηκαν επεισόδια στην Ακαδημίας προς Τζαβέλλα, με διαδηλωτές να έχουν τοποθετήσει κάδους και να γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων. Λίγο αργότερα η αύρα της αστυνομίας κατευθυνόταν προς τα Εξάρχεια, ενώ έπεσαν χημικά και κρότου λάμψης από την αστυνομία στην Εμμανουήλ Μπενάκη.

Το απόλυτο μπάχαλο επικράτησε στην Σόλωνος, καθώς η ΕΛΑΣ την άφησε ανοιχτή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς αυτοκίνητα, λεωφορεία και πεζοί εγκλωβίστηκαν και πνίγηκαν στα χημικά.

Έξι προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία γύρω στις 6 το απόγευμα πριν από την έναρξη της πορείας, ενώ άλλες δυο προσαγωγές έγιναν το μεσημέρι πριν από την συγκέντρωση των μαθητών στα Προπύλαια.

Νωρίτερα, πλήθος κόσμου, κρατώντας πανό που γράφει «το αίμα σου ποτίζει τα λουλούδια που ανθίζουν κάθε 6η του Δεκέμβρη» πραγματοποίησαν πορεία στη μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή.

Χημικά μολότοφ και μια προσαγωγή στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ζωοδόχου Πηγής 

Το παρών δίνουν στην κινητοποίηση η Μάγδα Φύσσα και ο Γιάννης Μάγγος (εικόνες από Ευρωκίνηση):

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 14η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώντα Κορκονέα σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν και στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις στο τουρκικό προξενείο, στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Τα άτομα πέταξαν δεκάδες μολότοφ προς τους αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί