«Η παρακολούθηση είναι ένας λεκές στην ελληνική δημοκρατία που εξαπλώνεται συνεχώς»: Η απάντηση των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα στην επίθεση του Κ. Μητσοτάκη

Οι «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» (RSF) απάντησαν στη νέα επίθεση που δέχθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει προσβλητικές εκφράσεις για την έκθεση κόλαφο που κατατάσσει τη χώρα μας 108η στην Ελευθερία του Τύπου.

Οι «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» προειδοποίησαν ότι τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν ένα «πραγματικά επικίνδυνο κοκτέιλ» απειλών για την ελευθερία του Τύπου.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του γραφείου της RSF για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Βαλκάνια Pavol Szlai, με αφορμή της δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι η «η παρακολούθηση είναι ένας λεκές στην ελληνική δημοκρατία που εξαπλώνεται συνεχώς».

«Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που συνδυάζει όλα τα προβλήματα ελευθερίας του Τύπου που υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Αυτό αποτελεί «ένα πραγματικά επικίνδυνο κοκτέιλ για την ελευθερία του Τύπου» όπως είπε.

Σύμφωνα με τον Szalai η κυβέρνηση του Μητσοτάκη δεν είχε λάβει σημαντικά μέτρα για τη βελτίωση της ελευθερίας του Τύπου από τότε που δημοσιεύθηκε η κατάταξη τον Μάιο, με τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα να προειδοποιούν ότι «υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να επιδεινωθεί η ελευθερία του Τύπου».

Όπως είπε στο AFP, ένα βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η έλλειψη πλουραλισμού, καθώς η ιδιοκτησία των μέσων ενημέρωσης συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων επιφανών επιχειρηματιών.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε εμπρηστικές επιθέσεις και βανδαλισμούς κατά μέσων ενημέρωσης που «θεωρούνται φιλοκυβερνητικά» τονίζοντας ότι προκαλούν επίσης ανησυχία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχασε για άλλη μία φορά την ψυχραιμία του σε ερώτηση μεταπτυχιακού φοιτητή για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, στο περιθώριο εκδήλωσης του LSE στο Λονδίνο. Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε χυδαία επίθεση κατά των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, αποκαλώντας την έκθεση κόλαφο ως «μπούρδες» (crap).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί