Καλεί τους δήμους να αυξήσουν τα τιμολόγια ο Σκυλακάκης

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη «διαιωνίζει την οικονομική απόγνωση και απελπισία νοικοκυριών και επιχειρήσεων», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σχολιάζοντας την παραίνεση του αν. υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προς τους δήμους να αυξήσουν τους λογαριασμούς νερού, για να αντιμετωπίσουν τα χρέη που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της αύξησης του κόστους ενέργειας.

Όπως αναφέρεται και στο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», «Ιδιωτικοποιήσεις πίσω από την οικονομική αποστράγγιση των ΔΕΥΑ;», η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) σε συνέντευξη Τύπου κατήγγειλε ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις που είναι αρμόδιες για την παροχή ποιοτικού νερού σε πολίτες και αγρότες όλης της ελληνικής επικράτειας -πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης- αντιμετωπίζουν μείζον ζήτημα οικονομικής βιωσιμότητας, κυρίως λόγω αυξημένου ενεργειακού κόστους, αλλά και της αδιανόητης απροθυμίας της κυβέρνησης να εγκύψει στο πρόβλημα και να δώσει λύσεις.

Για την επίλυσή του, υπάρχουν δύο διαφορετικές αντιλήψεις εντός της κυβέρνησης. Αυτή του αν. υπ. Εσωτερικών, Στ. Πέτσα, που έχει μιλήσει για επιχορηγήσεις 40 εκατ. ευρώ, ποσό που υπολείπονται κατά 80 εκατ. ευρώ της μέχρι σήμερα «ζημίας» (και που έως σήμερα δεν έχει εισπραχθεί ούτε ευρώ), και η άλλη, του αν. υπ. Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη, που αντιπρότεινε να προχωρήσουν οι ΔΕΥΑ σε αυξήσεις των τιμολογίων νερού. Με αυτό όμως διαφωνούν οι δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς όπως επισημαίνουν, «δεν θα το κάνουμε τη στιγμή που η κοινωνία χειμάζεται».

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι «Κάθε μέρα παραμονής του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του, που δεν νοιώθουν στο παραμικρό τα προβλήματα και τα αδιέξοδα των πολιτών, διασφαλίζει διαιώνιση της οικονομικής απόγνωσης και απελπισίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τον κ. Σκυλακάκη

Την ώρα που η ακρίβεια έχει διαλύσει του οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ο υπουργός και στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη Θεόδωρος Σκυλακάκης καλεί τους δήμους να αυξήσουν τους λογαριασμούς του νερού!

Οι δημοτικές επιχειρήσεις Ύδρευσης βρίσκονται πλέον σε απόγνωση λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να ελέγξει το ενεργειακό τιμολόγιο μετά την πώληση της ΔΕΗ.

Όπως φαίνεται οι συνέπειες αυτών των επιλογών δεν έχουν τέλος.

Ο νεοφιλελεύθερος κ. Σκυλακάκης, όμως, βρήκε τη λύση: φορτώστε χρέη τους αδύναμους.

Κάθε μέρα παραμονής του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του, που δεν νοιώθουν στο παραμικρό τα προβλήματα και τα αδιέξοδα των πολιτών, διασφαλίζει διαιώνιση της οικονομικής απόγνωσης και απελπισίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί