Το Βήμα: Γνωστές από αρχές Αυγούστου οι καταγγελίες για την Κιβωτό – Τις έβγαλαν τώρα στο φως για να «θάψουν» το σκάνδαλο των υποκλοπών

Τη στιγμή που οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στην υπόθεση με την «Κιβωτό του Κόσμου», πρωτοσέλιδο δημοσίευμα («Τα Νέα – Σαββατοκύριακο», 26/11/2022) αποκαλύπτει ότι οι σχετικές καταγγελίες (που αφορούσαν τις σεξουαλικές αλλά και σωματικές κακοποιήσεις παιδιών) ήταν γνωστές στις αρχές για περισσοτέρους από δύο μήνες (δηλαδή από τις αρχές Αυγούστου).

Το σημαντικότερο όμως είναι πως σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα (το «Βήμα της Κυριακής», 27/11/2022), μόλις πριν από λίγες ημέρες αποφασίστηκε η εσπευσμένη δημοσιοποίηση του θέματος, σε μια προσπάθεια να φύγει από το επίκεντρο της ειδησεογραφίας το ζήτημα των υποκλοπών. Πρόκειται για μια αποκάλυψη που –εάν ισχύει–αποτυπώνει χαρακτηριστικά τον τρόπο που «λειτουργεί» η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που εδώ και πολύ καιρό προσπαθεί απεγνωσμένα να τινάξει από πάνω της την αφόρητη πίεση από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, όταν πριν από δέκα μέρες κατέθεσε ο 19χρονος μιλώντας για ασελγείς πράξεις εις βάρος του στην «Κιβωτό», «αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση άρον- άρον της υπόθεσης, όχι μόνο με γενικόλογο δελτίο Τύπου, αλλά με διαρροή των καταθέσεων των κεντρικών προσώπων». Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, σημαντικά στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημειώνουν πως η ενέργεια αυτή έγινε «πιθανώς για να αλλάξει η επικοινωνιακή ατζέντα, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής», επειδή στην επικαιρότητα «κυριαρχούσε η υπόθεση των υποκλοπών».

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για τον ρόλο που διαδραμάτισε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη δημοσιοποίηση του θέματος. Όπως τόνισε, η εσπευσμένη διαρροή της υπόθεσης προκάλεσε την αντίδραση των δικαστικών λειτουργών που είχαν στείλει τον φάκελο στην αστυνομία, προκειμένου να τον ερευνήσει και να τον γυρίσει πίσω «κι όχι να σπεύσει να διαρρεύσει για λόγους επικοινωνιακούς το περιεχόμενό του». 

Σπίρτζης: Γιατί τώρα η ανάδειξη του γεγονότος

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, σχολιάζοντας το δημοσίευμα των «Νέων», κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο να τοποθετηθεί, ρωτώντας με νόημα γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να αναδειχθεί η υπόθεση της «Κιβωτού». 

Η δήλωση Σπίρτζη

«Σιγή ιχθύος από τον λαλίστατο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο για το αν ήξεραν από τον Αύγουστο για την “Κιβωτό του Κόσμου”»

Περιμένουμε από το πρωί τον -κατά τα λοιπά λαλίστατο- υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκο να διαψεύσει τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπροπούλου, ότι γνώριζαν από τον Αύγουστο τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύφθηκαν για την Κιβωτό του Κόσμου. Μάλλον, όμως, περιμένουμε μάταια…

Ρωτάμε δημόσια:

  • Ισχύουν οι αποκαλύψεις  ότι γνωρίζατε από τον Αύγουστο;
  • Γιατί αφήσατε τόσο χρόνο να συμβαίνουν ανατριχιαστικά γεγονότα σε παιδάκια;
  • Ισχύει ότι διαρρεύσατε κατάθεση που όφειλε να είναι απόρρητη λόγω της εισαγγελικής παραγγελίας;
  • Γιατί επιλέξατε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να αναδείξατε το γεγονός μετά από 4 μήνες;

Ελπίζουμε να πάρουμε κάποια απάντηση.

Διαφορετικά επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η προπαγανδιστική τακτική σας ακόμη και σε γεγονότα που έχουν συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Περιμένουμε τις δημόσιες απαντήσεις σας και θα επανέλθουμε.​

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί