Τρίποντο ζωής – Σπάσε τη σιωπή

“ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ – ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΩ… ΑΝΤΙΔΡΩ”

Ήρθε η στιγμή να «παίξουμε την καλύτερη άμυνα» και να δώσουμε ραντεβού στον αγωνιστικό χώρο για να παρακολουθήσουμε το πιο συναρπαστικό “Τρίποντο Ζωής”.

Στο  πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25/11), ο “Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου”, το Διαγνωστικό Κέντρο Ηρόδοτος και ο Όμιλος της Ιατρικής Φροντίδας Κρήτης “CRETAN MEDICARE ενώνουν τις δυνάμεις τους και με μία από κοινού εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, λένε το δικό τους βροντερό ΟΧΙ στην «πανδημία» της ενδοοικογενειακής βίας.

Παράλληλα στηρίζουν τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ των γυναικείων Ομάδων του “Ηροδότου” και του “Εργοτέλη”, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 20.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού “Μελίνα Μερκούρη”, πρωτοβουλία την οποία στηρίζουν επίσης οι Σύλλογοι Καλαθοσφαίρισης “Ηροδότου” και “Εργοτέλη” υπό  την αιγίδα της  Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, τασσόμενοι υπέρ της ευαισθητοποίησης των πολιτών απέναντι στην έμφυλη βία. Η είσοδος στον αγώνα θα είναι ελεύθερη.

Το Διαγνωστικό Κέντρο Ηρόδοτος θα προσφέρει, επίσης, στις ωφελούμενες γυναίκες-θύματα βίας του “Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και N. Ηρακλείου” δωρεάν ιατρικές εξετάσεις ενώ και με τη σύμπραξη των Σ.Μ “Χαλκιαδάκης”, έχουν διατεθεί  6.000 σουπλά, ειδικά σχεδιασμένα για την 25η Νοεμβρίου και ισάριθμα σουβέρ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Ηρακλείου, προκειμένου και από τον χώρο της εστίασης να σταλεί το μήνυμα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Παράλληλα, στους χώρους υγιεινής των καταστημάτων, θα τοποθετηθούν αυτοκόλλητα προκειμένου κάθε γυναίκα που αναζητά βοήθεια, να μπορεί άμεσα να επικοινωνήσει με τα επιστημονικά στελέχη του Συνδέσμου.

Δεν ξεχνάμε: «Στη βία η σιωπή ΔΕΝ είναι χρυσός». Ο “Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου” παρέχει βοήθεια σε γυναίκες-θύματα βίας μέσω των Γραμμών που λειτουργεί:

Γραμμή SOS 801 11 16000

2810- 242121  και  

6974   30 10 11

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί