Νέα αναβολή της απολογίας της για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας ζητά η Πισπιρίγκου

Αίτημα να λάβει νέα προθεσμία η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους των μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας, κατέθεσε σήμερα ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί την κατηγορουμένη.

Η 34χρονη κανονικά έχει κληθεί να απολογηθεί αύριο, Παρασκευή, αλλά στο παρά πέντε η υπεράσπιση ζητά να προηγηθούν οι καταθέσεις συγκεκριμένων ιατροδικαστών κατ’ αντιπαράσταση με τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα, που με εντολή της Εισαγγελίας επανέλεγξαν τα δεδομένα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Ειδικότερα, η κατηγορουμένη ζητά να κληθούν και να εξετασθούν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων οι: Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας,Φώτιος Χατζηνικολάου, αναπληρωτής καθηγητής Ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και Συμεών Μεσογίτης, Ιατροδικαστής.
Παράλληλα, ζητά να κληθούν σε συμπληρωματική κατάθεση οι Νικόλαος Καρακούκης, Νικόλαος Καλόγρηας και ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, αλλά και να ληφθούν καταθέσεις από τους Χαρά Σπηλιοπούλου καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Γεώργιο Σταυρουλάκη καρδιολόγο.

Ο κ. Κούγιας στην ανακοίνωση του τονίζει εμφατικά πως «Εάν γνώριζαν όλοι αυτοί που παρανόμησαν εις βάρος της κας Σ.Π. ποιοι άλλοι πραγματικά κορυφαίοι καθηγητές της ιατροδικαστικής και ιατροδικαστές ασχολούνται αυτήν τη στιγμή με την τρομερή αυτή υπόθεση και σε ποιες επιστημονικές απόψεις έχουν καταλήξει και αναφερόμεθα σε ιατροδικαστικές προσωπικότητες που κόσμησαν τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες επί σαράντα έτη και οι οποίοι μελετούν αυτήν τη στιγμή και προσεγγίζουν επιστημονικά όλη αυτήν την πρωτοφανή για τα παγκόσμια ιατροδικαστικά δεδομένα υπόθεση, είμαστε βέβαιοι ότι θα είχαν χάσει τον ύπνο τους».

Στο αίτημα, που υπογράφεται από τον Αλέξη Κούγια, αναφέρεται πως «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της» σε περίπτωση που «παρανόμως δεν ικανοποιηθούν»όσα ζητά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρεται σε «μεθοδεύσεις» που έλαβαν χώρας σε βάρος της εντολέα του, ενώ αναφέρεται σε «άκρως παράνομη και μεροληπτική διαδικασία εις βάρος της» αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να στραφεί κατά της δικαστικής λειτουργού.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει λάβει δύο αναβολές η απολογία της Ρ. Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο κοριτσιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί