Κατάληψη στο σχολείο του Κολυμπαρίου από τους γονείς – Στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Σε κατάληψη του σχολείου προχώρησαν από την Τετάρτη γονείς του δημοτικού σχολείου Κολυμβαρίου.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Πλατανιά, Δημήτρης Ανθούσης:

«Όχι για… πλάκα, όχι από… συνήθεια, όπως ενδεχομένως σκεφθούν κάποιοι ακούγοντας για κατάληψη, αλλά γιατί, για μία ακόμα φορά, τα παιδιά μας αντιμετωπίζονται ως αριθμοί.
Το Δημοτικό Σχολείο Κολυμπαρίου χρειάζεται στήριξη σε εκπαιδευτικό πρόσωπο. Άμεσα.

Τα αιτήματα των γονέων είναι γνωστά εδώ και καιρό, είναι λογικά και υλοποιήσιμα και πρέπει να γίνουν πράξη και να μην υπάρξουν φαινόμενα σχολικών διαρροών.

Αυτονόητο είναι ότι είμαστε δίπλα τους, στηρίζοντας την προσπάθεια που κάνουν για να εισακουστούν με τα λιγοστά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, σημαντικότερο από τα οποία είναι η κατάληψη.

Η ύπαιθρος θέλει και πασχίζει, παρά τις αντιξοότητες, τις ελλείψεις και τα προβλήματα, να παραμείνει ζωντανή, ενεργή και δημιουργική.

Και η σημερινή δράση των γονέων αποτελεί ουσιαστικά όχι απλά ένα συμβολικό μήνυμα, αλλά μια κραυγή αγωνίας προς αυτή την κατεύθυνση»

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων με αφορμή την κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου και στέκεται στο πλάι των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών. Επίσης καλεί την Πολιτεία να πράξει το καθήκον της και να στελεχώσει τόσο το Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου όσο και κάθε σχολική μονάδα με κενά.

Το Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου βρίσκεται σε κατάληψη από χθες την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου. 

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών προχώρησαν στο ύστατο μέσο που διαθέτουν προκειμένου να εισακουστούν. Ζητάνε αυτό που η επίσημη πολιτεία έχει δεσμευτεί να τους παρέχει.  Δεν είναι δυνατό τα παιδιά που έχουν ανάγκη παράλληλης στήριξης να παραμένουν αβοήθητα μέσα σε τυπικές τάξεις. 

Η θεματική Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων στηρίζει το δίκιο του αγώνα τους  και  ενώνει τη φωνή της  με τη δική τους μέχρι να δικαιωθούν. Αλλά το Δ.Σ. Κολυμβαρίου δεν είναι το μόνο σχολείο με ελλείψεις.

 Αν κα τα σχολεία έχουν ανοίξει εδώ και εβδομηνταπέντε μέρες υπάρχουν ακόμη κενά σε εκπαιδευτικούς. Τα κενά αυτά αφορούν σχεδόν κάθε ειδικότητα. 

Δυστυχώς όμως εστιάζονται σε θεσμούς αντισταθμιστικής αγωγής όπως οι Παράλληλες Στηρίξεις, οι Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας κ.ά. Στερούνται δηλαδή τους δασκάλους τα παιδιά που τους χρειάζονται περισσότερο. 

Το πρόβλημα εντείνεται από την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης της ΝΔ να δημιουργήσει πολυπληθή τμήματα. Υποστελέχωση παντού σε Παιδεία ,Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια το βάρος στις πλάτες των πιο ευάλωτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων καλεί την Πολιτεία να πράξει το καθήκον της και να στελεχώσει τόσο το Δημοτικό Σχολείο  Κολυμβαρίου όσο και κάθε σχολική μονάδα με κενά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί