ΟΗΕ: Τουλάχιστον 45.000 γυναίκες δολοφονήθηκαν από κάποιο μέλος του οικογενειακού τους περιβάλλοντος το 2021

Τουλάχιστον 45.000 γυναίκες και κορίτσια δολοφονήθηκαν από κάποιο μέλος του οικογενειακού τους περιβάλλοντος το 2021, με το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας να είναι εντονότερο σε περιοχές της Ασίας και της Αφρικής, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, από τις 81.100 γυναίκες που δολοφονήθηκαν πέρυσι παγκοσμίως, οι 45.000 (ποσοστό 56%) έχασαν τη ζωή τους στα χέρια μελών του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, όπως σημειώνεται, με τους ειδικούς ωστόσο να υπογραμμίζουν ότι τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας είναι στην πραγματικότητα ακόμη περισσότερα καθώς πολλά περιστατικά δεν καταγράφονται ως τέτοια αν και είναι, λόγω έλλειψης σχετικών στοιχείων.

Όπως σημειώνεται στην ίδια έκθεση «η περίοδος της πανδημίας συνέπεσε, μάλιστα, με μια σημαντική αύξηση των γυναικοκτονιών στη Βόρεια Αμερική και στη δυτική και νότια Ευρώπη».

The Guardian

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “ΟΗΕ: Τουλάχιστον 45.000 γυναίκες δολοφονήθηκαν από κάποιο μέλος του οικογενειακού τους περιβάλλοντος το 2021”

  1. Όλοι εναντίον μίας...

    Είναι απόλυτα λογικό όταν δημιουργηθεί ανεξέλεγκτη ένταση, συχνά και χρόνια, να την πληρώσει ο πιο αδύναμος σωματικα, δηλαδή η γυναίκα. Κάποτε όμως πρέπει να μιλήσουμε και για τις γυναίκες που κακοποιούνται από την οικονομική τους, ακόμα και από γυναίκες της οικογένειας. Υπάρχουν ιστορίες φρικωδεις που οι γύρω δεν μπορούν να τις φανταστούν και η ιστορία επαναλαμβάνεται δυστυχώς από γενιά σε γενιά.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί