Γ. Ραγκούσης: Είστε η χειρότερη κυβέρνηση για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος από τη Μεταπολίτευση

“Eίσαστε η κυβέρνηση των υποκλοπών και της κατάλυσης του κράτους Δικαίου, είσαστε η χειρότερη κυβέρνηση για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος από τη Μεταπολίτευση και μετά”

Σημεία τοποθέτησης στη Βουλή του Γ. Ραγκούση, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και βουλευτή Β΄Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά τη συζήτηση του Σ/Ν  για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Eίσαστε η Κυβέρνηση των υποκλοπών , είσαστε η Κυβέρνηση κατάλυσης του κράτους Δικαίου, είσαστε η χειρότερη Κυβέρνηση για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος από τη Μεταπολίτευση και μετά.​

Kαι ο εισηγητής μας ο κ. Λάππας και οι συνάδελφοι Βουλευτές και τελευταία η συνάδελφος κ. Πούλου, νομίζω, έχουν τοποθετήσει πλήρως τις ενστάσεις, επιφυλάξεις και αντιρρήσεις μας γι’ αυτό το νομοσχέδιο. Άρα δε νομίζω ότι χρειάζεται να επαναλάβω, έχουν γίνει κατανοητοί οι λόγοι για τους οποίους θα είμαστε αρνητικοί σε μια σειρά από  άρθρα.

Όμως, έχοντας κρατήσει κάποια πολύ σημαντικά θέματα, τα οποία με αφορμή αυτό το ν/σ μας δίνεται η ευκαιρία να τα θέσουμε.

Κ. Τσιάρα, προφανώς ξέρετε τη λαϊκή παροιμία: «Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι». Στην περίπτωση σας και τι δεν έχετε κρυφό καμάρι…

Πρώτον, ο κόσμος έχει τούμπανο ότι αυτό το ν/σ δε θέλατε να το φέρετε. 

Δεν είχατε την πολιτική βούληση να ενσωματώσετε στο εθνικό δίκαιο αυτή την κοινοτική Οδηγία, και δε θα το κάνατε, αν σειρά αξιωματούχων της ΕΕ δεν σας είχαν βγάλει κυριολεκτικά στη σέντρα και δεν είχαν σε κατ΄ ιδίαν συνομιλίες κα δημόσιες τις τοποθετήσεις τους εκθέσει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό   για το γεγονός ότι είχαν διαπιστώσει ότι δεν επιθυμούσατε να το ενσωματώσετε.

Εσείς ,δηλαδή, νομίζετε πως ο ελληνικός  λαός δεν έχει πληροφορηθεί για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πριν κάποιους μήνες, που έγινε μακελειό ακριβώς γι’ αυτήν την υπόθεση, μεταξύ υπουργών και συγκεκριμένων πρωταγωνιστών, που προφανώς ήταν οι επισπεύδοντες σε μια λογική να μην έρθει αυτό το ν/σ στο Κοινοβούλιο.

Δεύτερον, ακριβώς επειδή δε θέλατε να το φέρετε γι’ αυτό το απονευρώσατε, το αποστεώσατε και το αφήσατε  όπως έχει.

Κ. Τσιάρα, είστε πολύ έμπειρος στην πολιτική , ώστε να καταλαβαίνετε, πως οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο και δεν ακούν τις περισσότερες φορές αυτά που τους λέμε. 

Προσέχουν τα αντανακλαστικά με τα οποία λειτουργούμε. Δηλαδή  οι πολίτες έχουν απέναντι τους μια κυβέρνηση που στην Ελλάδα και διεθνώς, κατηγορείται ότι με τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ίδιου του Πρωθυπουργού, μέσα στο Μαξίμου, οργάνωσε ένα παράνομο σύστημα παρακολούθησης πολιτικών αντίπαλων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών και μέσω της ΕΥΠ και μέσω του Predator. 

Αυτό το ξέρει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης όσο μακριά μπορεί να μένει από αυτή την έδρα της εθνικής αντιπροσωπείας

Την ίδια στιγμή ξέρουν ότι υπάρχει αυτό εδώ το ν/σ.  

Ξέρετε τι θα περίμενα από σας κ. Τσιάρα;

Να υπάρχει μια κυβέρνηση, που αν πραγματικά δεν είναι ένοχη για αυτές τις υποκλοπές, αν πραγματικά δεν αποδείκνυε από τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά όλο αυτό το διάστημα των παράνομων παρακολουθήσεων, τι θα έκανε αυτή τη κυβέρνηση;

Πρώτον: θα έλεγε δημοσίως τους λόγους εθνικής ασφάλειας  για τους οποίους παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Κουκάκης.

Δεύτερον: Θα ζητούσε συγνώμη, για την τροπολογία που εσείς συνυπογράψατε και ως Υπουργός Δικαιοσύνης φέρατε μαζί με τον κ. Πικραμμένο και θα ανακαλούσε την ντροπολογία, κατά κυριολεξία, του Μαρτίου του ΄21, με βάση την οποία για πρώτη φορά μετά από 10-15-20 χρόνια στην Ελλάδα, απαγορεύτηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή, την ΑΔΑΕ,  η δυνατότητα να πληροφορεί τον παρακολουθούμενο για την παρακολούθηση που μπορεί να έχει υποστεί, αφού αυτή έχει ολοκληρωθεί.

Θα ερχόσαστε εδώ σήμερα κ. Τσιάρα και θα λέγατε: ανακαλούμε την τροπολογία που ψηφίσαμε και ζητάμε συγνώμη, κάνουμε την αυτοκριτική μας και αφήνουμε ελεύθερη την ΑΔΑΕ να ενημερώσει και τον Ανδρουλάκη και τον Κουκάκη κι όποιον άλλο απευθυνθεί σε αυτή για τους λόγους τους οποίους παρακολουθήθηκε.

Τι κάνατε εσείς κ. Τσιάρα σε σχέση με αυτό; Ξέρετε τι κάνατε; Τίποτα δεν κάνατε κ. Τσιάρα. Συνεχίζετε για μια ακόμα φορά να κρατάτε, χάνοντας κι αυτή ακόμα εδώ  την ευκαιρία, αυτή την τροπολογία σε ισχύ. Για να επιχειρείτε να κρατήσετε τα στόματα όσο το δυνατόν  πιο κλειστά.

Λοιπόν, και βεβαίως τι ακόμα θα έκανε; Θα αξιοποιούσε αυτό το νομοσχέδιο και την κοινοτική οδηγία, για να περάσει ένα μήνυμα: Ότι όποιος φέρει πληροφορίες για τη λειτουργία του Predator και για τις παρακολουθήσεις μέσα από το Predator στην ελληνική δικαιοσύνη, θα απολαύσει ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε προνόμια.

Αυτά όμως θα τα έκανε μία κυβέρνηση κ. Τσιάρα κι όχι η δική σας, αν δεν ήταν ένοχη.

 Εσείς είσαστε μία ένοχη κυβέρνηση.

 Εσείς οργανώσατε τις παράνομες παρακολουθήσεις μέσα από την ΕΥΠ, εσείς οργανώσατε τις παράνομες παρακολουθήσεις μέσα από το Predator, πολιτικών αντιπάλων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.

 Γι΄αυτό και δεν κάνετε τίποτα από όλα αυτά θα έκανε όποια κυβέρνηση ένιωθε και πραγματικά ήταν αθώα, σε σχέση με τι κατηγορίες που δέχεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αλλά εσείς πού να τολμήσετε να κάνετε αυτά. 

Διότι αν δώσετε εσείς κίνητρα με βάση τη νομοθεσία και πείτε σε καθεστώς ισχυρής προστασίας  όποιοι μάρτυρες μας δώσουν στοιχεία για το Predator, δεν ξέρω ποιοι από εσάς θα μένατε έξω. 

Δεν ξέρω ποιοι από εσάς στην κορυφή και δεν αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά, γιατί θα σας πω ποια είναι η δική σας προσωπική ευθύνη  ως Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, δεν ξέρω ποιοι θα βγαίνατε απέξω από τη βάσανο της ποινικής αξιολόγησης με πρώτο και καλύτερο τον κ. Μητσοτάκη.

Πού να τολμήσει ο κ. Μητσοτάκης να δώσει κίνητρα για να υπάρξουν προστατευόμενοι μάρτυρες για το Predator. 

Ο πρώτος ο οποίος θα καταγγελθεί από τέτοιους προστατευόμενους μάρτυρες θα είναι ο ίδιος και όλο αυτό το βρώμικο σύστημα που έχει οργανώσει μέσα στο Μαξίμου.

 Και δε ντρέπεται λίγο να βγαίνει και να δίνει συνεντεύξεις γεμάτες ψέματα.

 Και νομίζει ότι δεν τον έχει πάρει χαμπάρι ο ελληνικός λαός. Όχι μόνο τον έχει πάρει χαμπάρι, αλλά μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερο τον απεχθάνεται. 

Και τον απεχθάνεται ακριβώς γιατί μετέτρεψε την εμπιστοσύνη που έδωσε ο ελληνικός λαός σε αυτόν τον Πρωθυπουργό,  για να τη μετατρέψει στην πιο σκληρή, αποτρόπαιη ισχύ που μπορούσε, χρησιμοποιώντας του πιο ανήθικους μηχανισμούς που καταλύουν κάθε έννοια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. 

Κι αυτά, αυτά τα έχει αναγνωρίσει ο ίδιος. Ο ίδιος έχει αναγνωρίσει ότι έγιναν επί των ημερών του παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων.

Τώρα τα υπόλοιπα που λέει είναι να τα αποδέχεται όποιος θέλει να του υποτιμούν τη νοημοσύνη. Ότι δήθεν ήταν λάθος και δεν το΄ξερα και παραμύθια της Χαλιμάς.

Ήρθε ο εκλεκτός σας, ο κ. Κοντολέοντας στην Εξεταστική Επιτροπή και το λέω μπροστά σας , είσαστε Υπουργός Δικαιοσύνης  και αναλαμβάνω την ευθύνη κι όταν ρωτήσαμε αν είπε τους λόγους για τους οποίους παρακολουθήθηκε ο Ανδρουλάκης ξέρετε τι μας απάντησε κ. Τσιάρα, o κ. Κοντολέοντας ; 

«Δε με ρώτησε ποτέ ο Πρωθυπουργός για τους λόγους για τους οποίους παρακολουθήσαμε τον κ. Ανδρουλάκη».

 Μα δεν ντρέπεστε πια καθόλου να υποτιμάτε τη νοημοσύνη των πολιτών και βεβαίως να προσβάλλετε , μ΄ αυτόν τον τρόπο και την Εθνική Αντιπροσωπεία και όλους μας και το κομματικό σύστημα και το δημοκρατικό πολίτευμα;

Και βεβαίως, γιατί σας είπα και για τον ρόλο που έχει παίξει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης μέχρι στιγμής τουλάχιστον και μακάρι για εσάς δε φαίνεται αναμεμειγμένο στη διοργάνωση των υποκλοπών, του συστήματος υποκλοπών, αλλά είστε το στρατηγείο της συγκάλυψης.

Είστε αυτοί που αναλάβατε να διεκπεραιώσετε το δεύτερο παράλληλο μεγάλο σκάνδαλο από το σκάνδαλο των υποκλοπών, που ήταν το σκάνδαλο της συγκάλυψης.

Γιατί εσείς σπεύσατε να απαγορεύσετε στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει  και τον Ανδρουλάκη και τον Κουκάκη και όσους πιστεύουν ότι μπορούν να παρακολουθούνται από την ΕΥΠ και ενδεχομένως και συναδέλφων σας Υπουργών , που με βάση τις πληροφορίες ήταν κι αυτοί  , ορισμένοι απ΄αυτούς, συγκεκριμένοι, θύματα υποκλοπών και ας αφήσουμε τις επόμενες μέρες να μιλήσουν και γι΄αυτό.

Άρα λοιπόν πέραν των πτυχών , των συγκεκριμένων άρθρων κλπ υπάρχει ένα μείζον πρόβλημα για εσάς, κ. Τσιάρα, είστε η Κυβέρνηση  των υποκλοπών , είστε η κυβέρνηση της συγκάλυψης, είστε η Κυβέρνηση της ανομίας, είστε η Κυβέρνηση της μεγαλύτερης προσβολής  της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα από το 1974 και μετά.

Και βεβαίως ταυτόχρονα είστε οι θιασώτες της άποψης, ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι κουκουλοφόροι,  ότι έπρεπε, και προσπαθήσατε , κάνατε τα αδύνατα δυνατά να τους βγάλετε τις κουκούλες, όπως εσείς λέγατε, αυτήν την αθλιότητα εσείς τη χρησιμοποιούσατε, θα τους βγάλουμε τις κουκούλες, θα τους βγάλουμε τις κουκούλες,

Ποιούς;Τους προστατευόμενους μάρτυρες, που συνήργησαν για να έρθει στην επιφάνεια το σκάνδαλο Νοβάρτις και τη βάση των μαρτυριών των οποίων η « Νοβάρτις»  καταδικάστηκε στις ΗΠΑ με τόσες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο.

Και για εσάς εδώ πέρα  εδώ ήταν απλώς κουκουλοφόροι που έπρεπε να διωχθούν  και μέχρι που κατά τη διάρκεια το θυμήθηκε ο κ. Λάππας προηγουμένως που συζητούσαμε , στη διάρκεια των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Νοβάρτις , μία ή δύο αποφάσεις του εισαγγελέα απέρριψε την προσπάθειά  να αποκαλύψετε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων.

Κι έρχεστε σήμερα και θέλετε να πείσετε τον ελληνικό λαό ότι είστε αυτοί οι οποίοι πιστεύετε σ΄έναν θεσμό  τόσο κρίσιμο τόσο καθοριστικό και για τη διαφάνεια και για τη λογοδοσία και για τη Δημοκρατία, όπως έχουν διατυπώσει στο τέλος όχι μόνο τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, αλλά και βασικοί θεσμοί , βασικές οργανώσεις της κοινωνίας των Πολιτών  και της λειτουργίας του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα , όπως είοναι η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, ή όπως είναι η οργάνωση  Vouliwatch.

Δεν έχετε πουθενά να σταθείτε , δεν βρίσκετε πουθενά συμπαράσταση .

Είναι αυτό που σας είπα, κ. Τσιάρα: ο κόσμος το ΄χει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι.

Σας έχει πάρει χαμπάρι ο ελληνικός λαός, είσαστε η Κυβέρνηση των υποκλοπών , είσαστε η Κυβέρνηση κατάλυσης του κράτους Δικαίου, είσαστε η χειρότερη Κυβέρνηση για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος από τη Μεταπολίτευση και μετά.

 Δείτε εδώ το βίντεο της ομιλίας:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί