Τι απαντά ο δήμαρχος Χερσονήσου για την απόλυση της συμβασιούχου ΑΜΕΑ με καρκίνο

Σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο θα τεθεί το θέμα της παραμονής στην υπηρεσία της συμβασιούχου εργαζόμενης ΑΜΕΑ, που απέλυσε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς του δήμου Χερσονήσου. Αυτό ανακοίνωσε σε γραπτή του δήλωση με την οποία απαντά για το θέμα, ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος. Ο κ. Σέγκος βέβαια, καλύπτοντας τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης, δεν αναφέρεται σε απόλυση, αλλά σε λήξη σύμβασης, ενώ αφήνει αιχμές για το αν πρόσφερε η εργαζόμενη…

Παράλληλα, απαντώντας στους 17 (από του 27 συνολικά) δημοτικούς συμβούλους που ζήτησαν να απομακρυνθεί από τη θέση του ο πρόεδρος της επιχείρησης, απλά τους καεί να μην απέχουν από τα συμβούλια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Δείτε επίσης:

Δήμος Χερσονήσου: Απανθρωπιά, στο όνομα του “νόμου”, με απόλυση ΑΜΕΑ με καρκίνο! – Δείτε την καταγγελία (βίντεο)

Δήμος Χερσονήσου: Η πλειοψηφία του ΔΣ ζητά την απομάκρυνση του προέδρου για την απάνθρωπη απόλυση ΑΜΕΑ με καρκίνο

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος απαντάει με επιστολή του για την υπόθεση της λήξης της σύμβασης εργαζόμενης στην Κοινωφελή Επιχείρηση. Παράλληλα συγκαλεί εκτάκτως Δημοτικό Συμβούλιο με το συγκεκριμένο θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Στην επιστολή του αναφέρει : «Η λήξη της σύμβασης εργαζόμενης στην Κοινωφελή Επιχείρηση και οι κοινωνικές προεκτάσεις του θέματος, καθώς πρόκειται για υπάλληλο ΑμεΑ, κινητοποίησαν ορθά τα αντανακλαστικά του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου. 

Οφείλω να διευκρινίσω, απαντώντας σε Δημοτικούς Συμβούλους που με κοινή επιστολή τους θέτουν πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση, πως η υπάλληλος ουδέποτε απολύθηκε. 

Η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου και αποχώρησε με τη λήξη της σύμβασής της.

Δεν θα αναφερθώ περαιτέρω σε λεπτομέρειες σεβόμενος προσωπικά δεδομένα της υπαλλήλου. 

Σαφώς, όμως, και εγείρεται κοινωνικό θέμα, καθώς πρόκειται για μία γυναίκα ΑμεΑ, και για αυτό το λόγο θα επανεξεταστεί το πλαίσιο και τις δυνατότητες επαναφοράς της στην υπηρεσία. 

Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες. 

Επίσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες θε εξετάσουν ενδελεχώς κάθε πτυχή της υπόθεσης προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε όλες τις λεπτομέρειες με γνώμονα τη νομιμότητα και την ευαισθησία που πρέπει να διακρίνει τις αποφάσεις μας για εργαζόμενους με προβλήματα υγείας.

Εξάλλου η σημερινή δημοτική αρχή έχει αποδείξει με πράξεις ότι δεν υφίσταται στις πολιτικές της κανένα θέμα κοινωνικής αναλγησίας. 

Το αντίθετο μάλιστα, και προς αυτή την κατεύθυνση στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου προχωρήσαμε στη μονιμοποίηση 7 υπαλλήλων ΑμεΑ, μετατρέποντας, ως είχαμε το νόμιμο δικαίωμα, τις συμβάσεις τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. 

Πρόκειται μάλιστα για υπαλλήλους που προσελήφθησαν κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία και αποδείξαμε στην πράξη ότι αυτό, προφανώς, δεν αποτελούσε και δεν αποτελεί κριτήριο των αποφάσεών μας.

Μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση η απόφαση Δημοτικών Συμβούλων να μην συμμετέχουν στο εξής στα συλλογικά όργανα του Δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής καθώς και στα διοικητικά συμβούλια όλων των Νομικών Προσώπων του Δήμου). 

Τους καλώ να επανεξετάσουν τη στάση τους. 

Η παρουσία τους στα συλλογικά όργανα είναι αναγκαία, ιδιαίτερα σε μία εποχή που ο Δήμος Χερσονήσου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καλείται να διαχειριστεί κρίσεις όπως τα πλημμυρικά φαινόμενα και τις καταστροφές που προκάλεσαν (ειδικά οι πλημμύρες το φθινόπωρο του 2020) αλλά και τις σαρωτικές επιπτώσεις της πανδημίας. 

Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα επιμείνουν σε μία απόφαση που θα δυσχεράνει το δημοτικό έργο και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία. 

Σεβόμενος σε απόλυτο βαθμό τους δημοκρατικούς θεσμούς, θα συγκαλέσω εκτάκτως Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα  την υπόθεση της υπαλλήλου της Κοινωφελούς Επιχείρησης προκειμένου αφενός να δοθούν διευκρινίσεις σε κάθε πτυχή της υπόθεσης αφετέρου να αναζητήσουμε κοινά αποδεκτές λύσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. 

Προσκαλώ το σύνολο του σώματος, και ειδικά τους Δημοτικούς Συμβούλους που διεμήνυσαν ότι θα απέχουν από τα συλλογικά όργανα, να κάνουν εξαίρεση στην απόφασή τους και να δώσουν το παρόν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο τόπος μας χρειάζεται όλους. Κανείς δεν περισσεύει.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί