Αλ. Τσίπρας: Να δεσμευτούμε σε μια ολιστική πολιτική για τον καρκίνο με δημόσιους πόρους

Την ανάγκη να δεσμευτούμε όλοι σε μια ολιστική πολιτική για τον καρκίνο, με δημόσιους όρους σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών, υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα social media, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

«Επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε πράξη η δωρεάν καθολική πρόσβαση των καρκινοπαθών – συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων – στην αναγκαία διαγνωστική και θεραπευτική φροντίδα και στα καινοτόμα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ). Επί ΣΥΡΙΖΑ καθιερώθηκε η δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, μετά από πρωτοβουλία γυναικών βουλευτών όλων των κομμάτων με επικεφαλής την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

«Αυτά ήταν τα πρώτα σημαντικά βήματα» σημειώνει. «Με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από μία προοδευτική κυβέρνηση, συνεχίζουμε με στόχο την εξασφάλιση στους πολίτες ενός ολοκληρωμένου συστήματος υπηρεσιών, που να καλύπτει από την πρωτογενή πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση μέχρι την ευχερή πρόσβαση στα σύγχρονα θεραπευτικά σχήματα και την κατ’ οίκον φροντίδα, υπό την επιστημονική ευθύνη του Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών, το οποίο νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει ο Αλ. Τσίπρας.
 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί